Най-често срещаните кошмари
The Most Common Nightmares
sanovnik.bg»Статии»Сънища»Най-често срещаните кошмари

Най-често срещаните кошмари

Пламена M.Пламена M.
Джедай
1k446
Кошмари

Всеки от нас е сънувал кошмари. Ново изследване сочи, че всъщност много от тях са сходни при повечето хора. Възможно е те да са просто плод на подсъзнанието и да нямат обяснение, но в много от случаите имат точно определено значение и тълкуване. Ето кои са най-срещаните кошмари:

Голота - Да сънуваш, че си гол пред други хора, е доста стресиращо. Подобни сънища се появяват най-вече при хора, които страдат от проблеми със самооценката и имат ниско самочувствие.

Бедствия - Ако сънувате ужасяващи и страшни бедствия, които ви застигат, то най-вероятно изпитвате страх от нещо, което ви предстои – изпит, интервю и други. Подобни сънища могат и да са индикация за насъбрал се гняв у сънуващия. От друга страна, може просто да сте прекалили с телевизията.

Опадане на зъби - Подобни кошмари говорят за скритата несигурност на сънуващия. Той често се притеснява за външния си вид и най-вече за оценката на околните.

Физически наранявания - Ако сънувате, че сте ранени, то най-вероятно страдате от емоционална нестабилност. Когато насън ви бият, чупят ви костите, стрелят по вас или просто ви удрят шамар, това е сигнал от мозъка, че имате някакво чувство на слабост в определен аспект от живота ви. Открийте причинителя и спете спокойно.

Преследване - Появява се най-често при децата, които биват преследвани от чудовище. При възрастните говори за някаква фобия. Подобни кошмари се появяват следствие на неоснователна вина, която изпитваме.

Кошмар

Падане - Ако сънувате, че падате, това показва, че не умеете да се контролирате. Това може да е породено от различни проблеми – парични, интимни и професионални. Ако при падането сте застрашени от смърт, това показва, че не можете да контролирате определен аспект или конкретна ситуация в живота си. Подобни кошмари са типични за хора на високи длъжности, които усещат, че не могат да контролират всичко.

Раздяла с партньора или изневяра - Подобни кошмари разкриват страхът от самотата и изоставянето. Най-често са провокирани от чувство на нестабилност във връзката, най-вече ако сънуващият се чувства недостоен за партньора си.

Среща с мъртъвци - Подобни срещи могат да са много страшни. Те говорят за отказа ни да оставим нещо да си отиде. Освен това подобни кошмари показват страх от неизвестното, а понякога и гняв заради собствено заболяване;

Изпускане на важна събитие - Пропускането на важен момент като изпит, среща, сватба и други могат да са много стресиращи, дори и насън. Типични са за хора със забързано ежедневие. Те са ясен показател за това колко ви е страх да не се провалите или да закъснеете за всичко важно, което ви предстои.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest