Сънували ли сте този мъж?
Have you Dreamed This Man?
sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Сънували ли сте този мъж?

Сънували ли сте този мъж?

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k1k
Мъж насън

Ако сте сънували мъжа от снимката, вие сте от малцината, които са получили житейски съвет от този загадъчен мъдрец. Лицето е едно от най-разпространяваните по цял свят и обединява напълно непознати чрез техните сънища.

Историята започва през януари 2006 година, когато пациентка на известен психотерапевт в Ню Йорк споделила, че редовно сънува един мъж, когото не познава. Този неизвестен човек редовно се появявал в сънищата ѝ, за да ѝ дава съвети относно личния ѝ живот.

Психотерапевтът извикал художник, който да нарисува портрет на личността, толкова често появяваща се в съня на неговата пациентка. Нарисуваният портрет останал върху бюрото на доктора, докато негов друг клиент не видял изображението и споделил, че е сънувал същия мъж.

Изненадан, психотерапевтът направил купища копия на портрета и ги раздал на свои колеги с молбата да попитат пациентите си дали са сънували този мъж. По този начин докторът искал да провери дали случката в кабинета му е случайност или има нещо повече.

Снимката обаче не се разпространява само между терапевтите, а става истински хит в интернет пространството, като милиони хора я споделят.

Мъж от сънища

Оказало се, че около 2000 човека от цял свят са сънували този мъж и във всеки един от сънищата той е давал житейски съвети и насоки, които помогнали на сънуващия.

Всеки един от включилите се в дискусията разказва с подробности съня със странния мъж, който няма да забрави, защото е променил напълно живота му, давайки му указание за това как да бъде истински щастлив.

Има много теории за мисията и личността на тайнствения мъж. Някои предполагат, че това е Бог. Други пък смятат, че това е човек, който живее на нашата планета и сред нас, но има свръхестествени сили и се стреми да помага на хората по косвен път.

Въпреки че минаха години, откакто това лице предизвика истерия по цял свят, интересът към него все още не стихва. Цели групи са разпечатали снимката и тя е залепена почти навсякъде по света с надпис Сънували ли сте този мъж? .

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
51
41
34
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
21.05.2019 07:49
Може да ви изглежда странно ,но аз го бях сънувала!Значи намирах се в някаква килия с този мъж и двамата се погледнахме и той започна да ми говори.Понеже тогава си харесвах едно момче и постоянно се опитвах да го привлека или да ме хареса ,но не се получаваше .Този мъж ми каза да го оставя и после сам да види какво е изгубил ,а аз да продължа напред с гордо вдигната глава.От тогава не съм спряла да следвам този съвет и има някакъв резултат.Момчето което харесвах и още харесвам виждам ,че вече е осъзнало грешките си и може би ме харесва.
0
0
Amolsa
Amolsa
30.04.2015 14:32
Здравей.Първа съм!Радвам се не ме съдете!Ами...не съм сънувала този човек,или аз поне не помня да съм го сънувала!Не мога да разбера кое му е по-специалното от на другите обикновени хора?!Може да е 'мъдрец',но и той е човек и е обикновен човек!Не ме съдете,но не знам по какво подобни хора(като него) се отличават от другите хора?!Певците...преди да са известни... и те са били обикновени хора и не са ги гонели по улицата както и актьорите,писателите и други по-известни хора от тези обикновените! :)
4
4
Виктория
Виктория
05.08.2015 11:16
виж, той може да изглежда простичко, но явно носи щастие и късмет на хората, затова е толкова специален :)
5
0