Момче от Индия изумява с необикновените си ръце
A Boy from India Astounds with his Unusual Hands
Sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Момче от Индия изумява с необикновените си ръце

Момче от Индия изумява с необикновените си ръце

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k720
Момче от Индия изумява с необикновените си ръце

Още с раждането си малкият Калем е шокирал лекарите с големината на ръцете си, които тежали по 8 килограма всяка. Днес ръцете на 8-годишното момче са по 16 килограма всяка.

Диспропорцията на ръцете му, които са по-тежки от главата му, пречат на индийчето да изпълнява и най-нормалните действия. За това то има нужда от непрекъсната помощ на майка си.

Медиците признават, че не знаят как да помогнат на малкото момче. Освен това не могат да си обяснят на какво се дължи тази аномалия в тялото.

Ръцете на Калем са дълги 33 сантиметра от края на дланта му до върха на средния пръст. Заради недъга си момче често е обект на подигравки от деца и възрастни в Индия.

8-годишното дете не ходи на училище, защото преподавателите не искат да работят с него заради аномалията на тялото му.

Аз не ходя на училище, защото учителят казва, че другите деца са уплашени от ръцете ми. Много от тях все ме тормозеха, искаха да ме бият, нападаха ме – разказва момчето пред медиите.

Пред вестник Mirror Калем споделя, че си мечтае да се радели с огромните си ръце и да бъде като всички останали деца на неговата възраст.

Родителите му печелят общо 50 долара на месец, но въпреки това се опитват да намерят добър специалист, който да помогне на детето им. Малкият Калем не крие, че се страхува от инжекции и операции, но е готов да се осмели, щом това ще му помогне.

До момента обаче опитите да се намери подходящ лекар са безрезултатни.

Доколкото ми е известно това е изключително рядко състояние. Аз не съм виждал случай, в медицински списания или в интернет, в който единствено ръцете да са нараснали с такъв голям размер. Докато ние не извършим генетични тестове, не сме в състояние да кажем какво е причинило тази рядка деформация. – е официалното становище на един от лекар в Индия.

Най-вероятно детето страда от лимфамгиом – доброкачествен тумор, оформил се още при вътреутробното развитие или от хаматорма – друга доброкачествена малформация на тъканите. И двете заболявания са лечими.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.3
50
42
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Dani
Dani
25.11.2014 12:53
Най-лошото нещо и жестоко е да се подиграваш с нещастието на другите!
ЕкКа, внимавай, защото може да се върне на децата ти в още по-лоша форма!
Не ти го пожелавам, само те предупреждавам! Аз самата като дете бях пълна, всички деца които ми се подиграваха за това, сега като възрастни са дебели и безформени, а аз станах с перфектни мерки, даже известно време рекламирах дрехи и бельо! Така , че не знаеш утрешният ден какво ще ти донесе!Бъди здрав и мисли позитивно!
4
0
Asparux
Asparux
04.09.2014 11:57
хах. как си е сложил ризата?
6
9
просто 'аз'
просто 'аз'
23.06.2015 23:11
и 6 тапаци (за сега) се смеят на това ее до каде стигнахме
1
0
sofiq
sofiq
29.05.2015 19:22
Ne se podigravai na 4ujdoto ne6tastie-vsi4ko se vru6ta.
2
0
Папи
Папи
06.09.2014 00:09
Има ципове на ръкавите:( ако пуснете в Гугъл търсене за Мухаммад Калеем хендс излиза същата снимка и там се вижда по-ясно. Горкото момченце, дано да се излекува...:(
3
0