sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Високите хората са по- умни от ниските

Високите хората са по- умни от ниските

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k1k
Високите хората са по- умни от ниските
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Високите хора са по-умни, заемат по-отговорни позиции в работата и печелят по-добри пари, отколкото ниските по природа хора, твърдят американски учени.

Експертите смятат, че тази закономерност не е свързана толкова със социалните, а с физиологичните условия за развитието на индивида в съвременното общество.

Експертите от Принстънския университет установили, че дори и при децата, където влиянието на социалните аспекти на човешкото общество е много малко, по-едрите малчугани имат по-развити когнитивни умения, отколкото техните по-дребни връстници.

Това накарало авторите на изследването да заключат, че именно физиологичните фактори и по-специално, хранителния режим на майката по време на бременността и след това диетата на децата, оказва силно влияние, както на физическия им растеж, така и на умственото развитие.

За да подкрепят тезата си с документи, учените проучили даннии на свои колеги от 1958 г. и 1970 г. През тези периоди акселерацията(ускореното, преждевременно физическо развитие на човешкия организъм) не е била толкова изразена, както днес.

Оказало се, че според данните, високите хора имали по-високи печалби, заемали много по-важни позиции, отколкото хора с под средния растеж.

В миналото, този феномен се дължал на обществото, когато внушителният ръст е будел респект и е бел предимство.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
52
44
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
sladurankata>>>333
sladurankata>>>333
12.12.2013 13:40
Пълни глупости! Аз съм ниска и пак съм по-умна от някои високи хора! Височината няма нищо общо с интелекта!
7
5