sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Любопитно»Ковчег с прозорец за връщане от смъртта

Ковчег с прозорец за връщане от смъртта

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k1k
Ковчег с прозорец за връщане от смъртта
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Историята познава много случаи на погрешни погребения, когато хора са изпадали в клинична смърт и са били заравяни живи.

Ексцентричното завещание на американец, да бъде заровен в ковчег с прозорец, дава идея на собственици на фирми за погребения да патентоват ковчег с тръба за дишане и звънец.

Американецът Тимъти Кларк Смит от Върмонт много се страхувал от преждевременно погребение. Затова, когато умрял, изискването в завещанието му било да го положат в ковчег със стъклен прозорец.

Странната му прищявка и днес събира тълпи от туристи, дошли да видят как Тимоти Кларк спи вечния си сън.

Гробът представлява сива бетонна кутия, която в горния си край има вертикална тръба с дължина 1.83 метра. Чрез нея ковчегът има постоянен достъп до свеж въздух.

В средата на бетонната кутия има прозорец с дебело стъкло. Размерите му са 36 на 36 см. Сега той вече е надраскан и покрит с пукнатини, но още привлича рояци от любопитни.

Друга екстра на странния ковчег е въженце, завършващо със звънец. То служи на човека, затворен в ковчега, да го дръпне и да алармира околния свят, че е още жив и така да бъде спасен.

Оказва се, че Тимъти Кларк Смит не е пионер в идеята. В древен Египет са се строили пирамиди със специална система, през коридорите на която прониквал постоянно чист въздух.

Гробница с вход за въздух е изградена по заповед на пруския маршал Фердинанд, херцог на Брунсуик, преди смъртта му през 1792 г.

Египетските гробници били с въздухоотводи

Първият патент за гроб с устройство за дишане е регистриран през XVIII век.

През 1995 г., пък италианецът Фабрицио Касели патентова безопасен ковчег, който е снабден с лампа, крушка, кислородна система и телефонна връзка. Цената на устройството е 4500 долара.

Ясно е, че грешки винаги могат да се направят, ето затова този вид ковчези се оказват по-предпочитани.

От странното желание на Тимъти Смит, който се гътнал през 1893 г. в град Мидълбъри навръх Хелоуин, определено има полза за много хора.

А любопитните, които искат да видят странния гроб на американеца, могат да гледат видео в YouTube от мястото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Изпрати
готическо черно
готическо черно
09.02.2013 13:19
А ето и една история по действителен случай,която се обзалагам че сте чели.но все пак...Та така едно момиченце,към 10годишно,изпаднало в кома и след месеци решили да изслючат животоподдържащия апарат.След погребението на детето,майката всяка вечер го сънувала как кално и раздрано плаче и вика"Защо ме оставихте,мамо!Срах ме е!"Първата вечер решила че се дължи на мъката по така рано загиналата и дъщеря,но сънят се повтарял всяка вечер и накрая помолил мъжа си да изкопаят гроба.И когато го направили...вътре момиченцето било обърнато настрани,а не спокойно лежащо по гръб както го оставили.Ноктите ми били в кръв и рокличката му била раздрана и скъсана.По капака на ковчега имало дълбоки следи от удари с юмруци и нокти.Детето се събудило от комата в ковчега,но било късно.
0
1
Terran
Terran
10.01.2012 01:31
"Тимъти Смит, който се гътнал"

Добре ве... Кой го е писал това?
0
0
Деси
Деси
06.04.2011 13:24
Добро е да се правят тръбички за дишане. Все пак всякакви грешки стават. Де човек да зарови жива жена си, мъжа си, детето си.
0
0
zlatomira ganeva
zlatomira ganeva
02.04.2011 14:03
Костадинова е права. Пирамидите в Египет нямат нищо общо със смърта.
0
0
Кан IYI
Кан IYI
01.04.2011 22:43
Все още тържествува глупостта за връзката между пирамидите и разни мъртъвци. Явно е неизлечима. Изречението за древния Египет не е на място в този материал.
0
0
Костадинова
Костадинова
01.04.2011 20:17
Хихии и аз искам такъв ковчег.
0
0