Гадаене с яйце
Divination with an Egg

Гадаене с яйце

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k1k
Символика на яйцата
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Гадаенето с яйце е метод, известен от древни времена. Яйцето носи силна символика, която се е запазила в световните религии и вярвания.

Затова е естествено, че яйцето е станало част от начините за гадаене на бъдещето и за предсказване на събития. Един от най-древните методи за гадаене е да се съберат на едно място яйца от няколко вида птици.

След това се покриват с кърпа и се намисля желание. Без да се гледа, се бърка под кърпата и се вади яйце. По неговия размер се разбира дали желанието ще се изпълни или не.

Яйца

Но най-популярният метод за гадаене с помощта на яйце е съчетаването му с вода. Яйцето се чупи и се излива в прозрачен съд с вода.

По формата на белтъка с максимална точност може да се предвижда съдбата, смятат специалистите по гадаене с яйце. Възможността да се гадае с яйце се обяснява с това, че яйцето е символ за зараждане на живота. Когато се съедини с важна стихия като водата, това е контакт на две начала.

За гадаене с яйце се използва топла вода, в която се пуска да изтече белтъкът на яйцето. Оформят се различни по форма фигури.

Гадаене с яйце

Ако белтъкът падне на дъното на чашата, това предвещава някаква беда в семейството. За неомъжена жена падналият на дъното на съда белтък означава неуспех в личния живот.

Ако от белтъка се оформи ангел, това предвещава щастие и спокойствие. Динята е гаранция за щастие в семейството, а пеперудата – символ на благополучие.

Гривната е знак за предстояща сватба. Разкъсаната гривна предвещава раздяла с любимия. Бутилката е символ на весели моменти.

Ветрилото е знак за лицемерие и предателство. Вилицата е лош знак, предсказва бедност и унижение. Гълъбът е знак за любов и блаженство, а крушата – за предателство и семейни неприятности.

Ако белтъкът се оформи като къща, това предвещава успех във всички начинания. Звездата също е предвещание за успех. Клетката символизира голяма загуба на пари.

Лебедът символизира богатство, а ножът – неприятности и раздяла с любим човек. Рибата символизира успех, а стрелата – финансови затруднения.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
516
435
315
213
10
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
evdokiy
evdokiy
24.10.2013 21:09
искам да знам синатми дали синатми сте откаси дрогата
4
2
Elena
Elena
28.08.2013 11:38
Няма как белтъка да не падне на дъното,все пак е по/тежък от водата.Трудно е да се 'разчетат' каквито и да било фигури, единствената ясна фигура е нещо като паяжина и е съвсем логично,погледнато от страна на физическите закони.
10
1
Anonimen
Anonimen
26.08.2013 20:58
Много е интересно!
5
1