sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Черният Папа - пророчеството на Малахия

Черният Папа - пророчеството на Малахия

Пламена M.Пламена M.
Джедай
983516
Папа Франциск

Най-известният апокалиптичен пророк Нострадамус подкрепя древното пророчеството на Малахия.

Малахия е роден през 1094 г. в град Ълстър. Оставеното завещание от него представлява "пророчески каталог" с описания на 112 папи. Според предсказанието, след папа Йоан Павел II ще има още само двама души на Светия престол. Като последно име в този списък е назован Петър Втори Римски. Точните думи на Малахия са:

“В края на времената мястото в Светата Римска Църква ще заема Петър Римски, а той ще храни несвободните и ще навлече множество бедствия. По това време Градът на Седемте Хълма ще бъде унищожен и Чудовищният Съдия ще съди народите. Край.”

Черен гарван

Предсказанието на Нострадамус почти дублира това на Малахия. Той нарича последният папа „черен”, с името Петър Римлянина.

Ватиканът никога не е признавал официално тези пророчества. Много от изследователите им обаче остават поразени от точността, с която са описани случващите се събития. Например, Малахия описва 111-ият папа с De Gloria Olivae т.е. „Тържеството на маслината“.

Символът на Бенедиктинския орден, идващ от името на Бенедикт XVI, е именно маслинена клонка. Йоан Павел II пък е отбелязан с De Labore Solis - „От мъките на слънцето“. Той е роден в година с пълно слънчево затъмнение.

Хорхе Марио Берголио

Пророчествата бяха извадени на дневен ред веднага, след като папа Бенедикт XVI шокира света с решението си да се оттегли като глава на Римокатолическата църква. Мнозина свързваха пророчеството за Черния папа с избора на афроамериканец, който ще оглави църквата и ще донесе със себе си само беди и нещастия.

Като фаворит за това бе посочван чернокожият кардинал от Гана Питър Кодво Апиаха Тарксън. Веднага бяха пуснати и слухове, че той е решен, при евентуален негов избор, да възприеме името Петър. Това обаче е в разрез с традицията, тъй като не е прието папата да повтаря името на първия епископ на Рим.

С избора на Хорхе Марио Берголио нещата се успокоиха, но само за малко. Много вярващи са на мнение, че именно той е Черният папа, въпреки че възприе името Франциск. Това е така поради няколко причини.

Новият папа е йезуит. Откакто Игнатий Лойола създава йезуитския орден през 1534 г., до днес подобно нещо в историята на Римокатолическата църква не се е случвало.

Другата причина е тълкуванието на пророчеството. Мнозина смятат, че „черен папа” не означава задължително чернокож. В медийното пространство се появи снимка от поздрава на новоизбрания папа към вярващите на площада пред Ватикана.

На снимката, на стената до него ясно се вижда образа на Дявола, образувана от сянката, която Франциск хвърля. Поддръжниците на апокалиптичната теория смятат, че сегашния папа е черен, т.е. – въплъщение на Дявола.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
57
45
35
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (17)

Изпрати
bobbby
bobbby
14.08.2014 11:50
снимката наистина съществува
8
2
Ачо
Ачо
18.05.2014 19:50
Никой не гледа избирането на папата в контекста на предсказанието... Ако бъде избран следващ папа, значи предсказанието ще издиша за пръв път! Ако ли не - дупе да ние яко!
2
1
aro
aro
19.04.2014 15:00
#Черният папа се нарича Генерала на ордена на йезуитите, а Франциск е първия папа йезуит ...!!!!
13
2
цъ-ци
цъ-ци
13.02.2014 22:50
Аз пък не виждам никаква сянка на горепоказаната снимка.Но има хора с богато въображение та са видяли в нея очертания на Дявола,но какво да се прави като човек вижда това,което иска да види.
39
2
зетабета
зетабета
09.02.2014 18:06
В астрологическия хороскоп на папата има две лунни затъмнения или т. н. черна луна,'черната' луна се появява и при поемането на поста,което не се тълкува добре нито за папата,нито за църквата като цяло.
4
2
inranxan
inranxan
30.03.2013 14:17
в пророчеството на малахия никъде не се споменава думата ЧЕРЕН автора на статията е некоректен
ето го пророчеството на Малахия
"При нечувани гонения начело на Светата римска Църква ще застане Петър Римлянина, който ще пасе стадото си през много злочестини; по негово време градът на седемте хълма ще бъде унищожен и страховитият Съдия ще съди хората. Край.".
7
1
inranxan
inranxan
30.03.2013 13:38


---
2
2
Elisa Nakova
Elisa Nakova
29.03.2013 11:53
Е, къде е тая снимка? Дайте да я видиме!
6
2