Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Планински кристал - значение и свойства

Планински кристал - значение и свойства

DesislavaDesislava
Джедай
3858
Планински кристал

Планински кристал идва от гръцката дума "crystallos". Вярва се, че планинските кристали са ледени образувания, създадени с времето от огромния натиск на ледниците. Древните римляни са използвали планинския кристал за бижута, печати и вази.

Древните гърци вярвали, че боговете пият амброзия и нектар от кристални чаши. Гърците използвали планински кристал, за да палят олимпийския огън.

Планинският кристал е символ на целомъдрието, чистота на мислите, невинността, скромността и верността. Според астролози, планински кристал е камъкът на Луната и Меркурий.

Вярва се, че ако студентите по време на изпити носят планински кристал в себе си, то те ще ги вземат успешно. Като амулет върху пръстен планинският кристал защитава от студ, този който го носи.

Планинският кристал, предпазва от лоши сънища, премахва стрес, намалява главоболие и повишената температура.

Той също помага за лечение на безсъние: просто поставете парче планински кристал под възглавницата си и ще спите спокойно. Ако пиете от чаша, направена от този кристал ще се предпазите от зъбобол. Той също лекува дихателните пътища.

Древните гърци вярвали, че боговете няма да откажат помощ на човек, който идва в храма с планински кристал в ръцете си. Това е камъкът на ясновидци и учени. Той засилва паметта, подобрява словото и мисълта, помага за разкриването на тайни.

Вода в която е преседял планински кристал придобива лечебни свойства: той забавя възпалителните реакции след ужилвания и изгаряния, подобрява храносмилането. Поставянето на кристална пирамида близо до монитора на компютъра ще намали влиянието на вредните лъчения.

Този камък връща изгубените спомени, решава проблеми, разсейва негативността и провокира нашите способности, които неоправдано се считат за загубени.

Той засилва молитвите, като ни държи в тесен контакт с духовната страна на нашата личност и ни напомня, че нашата истинска природа е чисто духовна, въпреки че е вплетена в човешка форма на съществуване.

Всяко духовно търсене може да се стимулира и усили с помощта на енергията от планинския кристал. Той насърчава емоционалната яснота и чистота на сърцето, духовните прозрения, просветлението, мира и спокойствието.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
57
411
35
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Monny Monsterr
Monny Monsterr
08.03.2015 23:35
Планинския кристал е на пръв поглед много обикновен камък - бял, полу-прозрачен... нищо особено. Но не знам защо, много го харесвам. Пък и половината неща за които е описано че помага тук ги имам - безсъние, зъбобол, студ (постоянно ми е студено, затова обичам лятото - като гущерите). От доста време се каня да си взема, но явно не търся на правилните места.
7
0