sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Намапатия - лечение с молитва

Намапатия - лечение с молитва

НевенаНевена
Новак
2820
Намапатия

Съществуват много алтернативни лечения освен общоприетите от медицината начини. Едно от тези алтернативни лечения се нарича намапатия. Представлява лечение с молитва или повтаряне на някаква мантра, или божието име. Думата намапатия води началото си от сансритската дума "наам" и означава име.

Един от лечителите доказва, че е възможно лечение без намесата на медицина. Името му, както може да се досетите, е Едгар Кейси. Смятан за пророк и мистик, Едгар изпадал в състояние на сън, в което напуска тялото си и вижда хората, които търсят помощ и лечение от него.

Вижда болестта им и начина им на живот. Така успял да помогне на хора, които се намират много далече от него, разстоянието не било от значение за лечението. Освен настоящия живот на хората, той виждал и миналия им живот. Изпадайки в полутранс получавал много видения. Извън това състояние Кейси твърди, че не си спомня, нищо от казаното по време на транс.

Едгар Кейси

Едгар Кейси, вярвал в теорията за прераждане. Значението й може да ни даде по-просветлена историческа гледна точка.

Според една от неговите теории за физическите способности, сетивата са тези, които ни помагат не само да видим и усетим външния свят, но и ни помагат да осъзнаем вътрешните ни събития и психически впечатления.

Изследванията на Едгар Кейси показват, че преминаването на психически впечатления, не се извършва на нивото на материалния свят и че нещо друго, различно от плътта и тялото получава тези впечатления.

Кейси предполага, че финото физическо тяло е чувствително към мисълта, собствената или тази на другите. Според него информацията от мислите е записана в универсалните записи - т.нар. акашови записи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
57
48
33
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Анжел
Анжел
16.05.2013 18:21
Принципно молитвата е много важно нещо ,и то отправена по правилния начин има невероятен ефект.
9
0