sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Месалина била кралица на разврата

Месалина била кралица на разврата

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k1k
Валерия Месалина

В Римската империя нравите не били особено строги. Но животът на съпругата на император Клавдий – Валерия Месалина, родена около 20-та година и екзекутирана през 48 година, стряскал дори свободомислещите римляни.

До съвременниците ни не са достигнали изображения на Месалина, защото след смъртта й римският Сенат я осъдил на забвение. За тази цел били унищожени всички нейни статуи и изображения. Все пак обаче доста историци я споменават в текстовете си.

Месалина не можела да живее без мъж и император Клавдий, който бил доста по-възрастен от нея, не можел да отговори на изискванията й.

Аристократките в древен Рим се развличали с роби, пленници и гладиатори и това се смятало за нормално. Но на императрицата това не й било достатъчно. Всяка вечер Месалина излизала от двореца, наметната с наметало за дегизировка, и с перука. Тя отивала в публичен дом, където се продавала за съвсем малко пари на всеки, който я пожелаел. Тя работела по цяла нощ, а през деня спяла.

Колизеума в Рим

Месалина била роднина на известния със своята развратност император Калигула. Тя участвала от малка в оргиите на Калигула, който я накарал да се омъжи за Клавдий, когато тя била на двадесет години. След убийството на Калигула Клавдий станал император.

Месалина му родила дъщеря Октавия и син Британик. Това било достатъчно за императора, който не бил почитател на креватните игри. Затова той се правел дълго време, че не забелязва какво прави съпругата му нощем.

Постоянната жажда на Месалина за мъжки ласки я направили нарицателно за жени, които не могат да бъдат задоволени само от един мъж. Смята се, че тя може би е страдала от хиперсексуалност и е една от първите нимфоманки в историята.

През 48 година Месалина решила да направи император своя любовник Гай Силий, и за целта се опитала да се омъжи за него при жив съпруг.

След ареста й на Месалина било предложено да се самоубие, но тя отказала, и била екзекутирана с пробождане с кама.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
511
48
33
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
hm
hm
13.08.2013 09:42
Абе ей, защо секса винаги трябва да се свързва с насилие, убийства, жестокост. Нема ли нормални хора дето да искат да правят секс и да не са изроди.
18
3
Лазо
Лазо
18.01.2017 13:40
Самото желание води до похот. Животворната енергия, която поддържа целият космос и планетите и всичко (защото са част от човека) е сексуалната енергия. Всички деформации в психиката са заради нея. Религиите са я подтискали, като са се самобичували телата, тези които пък са я разхищавали отново са допринасяли за насилието, страха, зависта и всичко което се сетиш т.е демоните в нас са заради липсата на контрол, т.нар. духовна трансформация на тази енергия. Йога практиките на изток и тн. Плът от плътта, дух от духа.. едно дете може да е родено от страст, а друго под напътствията на висша сила. Повечето деца се раждат от страстта на тялото (плът от плътта и се нарича смърт), затова се раждат хора готови за войни, терор и тн. Само във познанието и вярата към символа на човечеството Христос е възможно да се родиш наново, приживе...:)
1
0
рррр
рррр
21.06.2013 16:15
няма ли, мотика за тия жени. Цял ден да копаят земята и да видим дали ще имат сили всеки ден и час да се кекерат...
13
6
Роси
Роси
25.05.2013 19:16
Месалина не е единствената прелюбодейка в Римската империя.В романа си "Ку вадис" ("Къде отиваш") Сенкевич описва голям разврат,жестокост,убийства и борба за власт,имаше и филм"Аз, Клавдий".
2
1
НИМФИ
НИМФИ
24.05.2013 00:10
БАБА СТАНКА ОТ СЕЛО КЮЛЕВЧА ВЪВ ВАРНА...КОЯТО СЕ МИСЛИ ЗА КЛЕОПАТРА И ТЯ Е НИМФОМАНКА-ДЕ ВИДИ МЪЖ СЕ ПУЛИ С БАЗЕДА СИ-БАБА ВУНА..ДРЕВНАТА ИСТОРИЯ СЕ ПРЕНАСЯ В НАШИ ДНИ!
3
3
ХХХХ
ХХХХ
05.05.2013 09:35
ТУЙ ДА Е ПРОБЛЕМА....МЕСАЛИНА БИЛА НИМФОМАНКА... БРЕ.БРЕ.БРЕ....
3
3