Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Вампири»Гробища на вампири в България

Гробища на вампири в България

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k884
Гробища на вампири в България

България вече е известна в цял свят не само като страната на розовото масло и киселото мляко, но и като мястото, където бяха открити гробове на истински вампири. Медиите по цял свят разтръбиха новината, че вампирите не са измислица, а са били напълно реални създания, които са били убивани с кол в сърцето.

В най-скоро време ще разберем и как е изглеждал вампирът, чийто скелет бе открит при археологически разкопки в Созопол. В момента специалисти работят върху възстановяване на лицето на вампира.

Скелетът на вампира, погребан в Созопол с кол в сърцето, бе открит зад църквата „Свети Николай Чудотворец” в Созопол. Покрай филма „Здрач” темата за вампирите е много актуална и находката прослави страната ни в цял свят.

Гробницата, в която е открито вампирското погребение, е от четиринадесети век и в нея са положени останките на хора, които са били богати.

Гробища на вампири в България

Освен скелета на вампира в Созопол бе открит още един скелет, в чийто гръден кош е забит метален прът, за попречи на мъртвия да стане от гроба.

Скелет на друг вампир, също погребан с кол, забит в сърцето, бе открит и близо до Велико Търново. Освен че е прободен в сърцето, човекът, който е починал на около тридесетгодишна възраст, е бил окован за ръцете и краката с метални скоби.

Скелетът на вампира е открит по време на археологически разкопки на манастир от Средновековието.

В България са откривани и други скелети на вампири – преди няколко години при археологически разкопки бяха открити шест скелета около Дебелт. Скелетите са били приковани, за да не може мъртъвците да станат от гробовете си и да пият кръвта на невинни хора.

Подобни ритуали не са били рядкост през средните векове в България, където се е смятало, че лошите приживе хора след смъртта си стават от гроба, за да причиняват злини на цялото селище.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
512
47
311
25
10
Дай твоята оценка:

Коментари (16)

Изпрати
Haron
Haron
04.02.2015 22:46
Историк съм-вие приемате в буквалния смисъл това.За съжаление нашите археолози за да имат популярност подхранват тази идея.Всъщност ритуалът показва,не толкова ,че човекът е бил вампир, а че е бил лош човек/навярно-богат/ и целта е да се покаже ,че не искат да се върне от мъртвите към живота-защото просто са го мразели.
1
1
Деметра
Деметра
10.09.2014 10:48
Незнам за вас, но аз вярвам ,съществуват духове(починали роднини и т.н ) , вампири , края на света , Иисус Христос , русалки , странни явления , извънземни . Разберете всичко това Ви заобикаля с множество факти и доказателства ,длъжне сте да повярвате защото НЕ СМЕ ЕДИНСТВЕНИ НА ТОЗИ СВЯТ.
16
2
здрав разум
здрав разум
19.06.2013 08:46
denislav, мисля че е крайно време да започнеш да мастурбираш. За останалите - вампири не съществуват, не блестят на слънцето и не си падат по лигави хлапачки. Има много образователни предавания на Discovery, вземете ги гледайте. "Кънт" Дракула както "Мен" (силно казано) е всъщност реална историческа личност, но не виждам какво общо има Влад Цепеш с хомо-еротичните истории за вампири.
PS. - Според неофициална информация въпросните гробове са били на средновековни политици
4
4
Мен
Мен
01.06.2013 22:14
Както каза Коунт Дракула - Вампири са съществували и съществуват, но сега не хапят хора, а само животни !!!
5
0
denislav
denislav
09.05.2013 19:23
Аз съм роден на хелоин но при мен се случва нещо странно. Имам силни прояви на агресия късно вечер, не мога да спя , колкото и да се храня все съм гладен , а когато се погледна пред огледалото се стряскам от погледа, си очите ми по принцип са синьо- зелени а вечер когато ги погледна в огледалото са жълти. Моля ви кажете ми нещо защото вече се плаша !
3
10
gosho
gosho
06.02.2015 21:09
марихуана брат тва е лекарството ако искаш партия ?
3
1
Лили
Лили
15.12.2012 18:24
Ми то затова най–добрата ми приятелка е румънка!
3
4
Count Dracula
Count Dracula
07.12.2012 09:57
Хора стига сте писали глупости ...Вампирите трябвало да ги обезглавят незнам си какво незнма си защо... хванете и прочетете малко по подробно и тогава пишете коментари !!! Вампирите са съществували и все още съществуват. До колкото съм запознат вампирите в наши дни пият само животинска кръв и смятат, че това е психично заболяване но това не е така. Когато се запознаете по подробно тогава пишете коментари .. само ще ви кажа, че в Румъния има вампири повече инфо няма да ви давам. :)
6
1
АЛФ
АЛФ
30.11.2012 17:17
Голям майтап, Уили... Голям хумор, голямо веселие... Хаааааааааааа-хааааааааааааа-хахахахахахааааа...
1
3