Значение и свойства на тигрово око
Značenje i svojstva tigrovog oka
sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Амулети и Талисмани»Значение и свойства на тигрово око

Значение и свойства на тигрово око

DesislavaDesislava
Джедай
3868
Значение и свойства на тигрово око
Снимка: pixabay.com
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Тигровото око е минерал, който представлява рядка разновидност на черния кварц. Има тигрови ивици, дължащи се на примесите от железен оксид в него. Цветът му е жълт със златистокафяви оттенъци. Структурата му е подчертано влакнеста, като в състава му има влакънца син азбест (със силно присъствие на натрий и желязо).

Тигровото око е открито още в древността. Смята се, че войниците от легионите в Древен Египет са го носели като ценни амулети, защото вярвали, че ще ги предпази от врагове. В древността тигровото око е приеман като камък, който има свойството да лекува болни, затова се е използвал при лечение на различни състояния.

Азиатските народи са наричали тигровото око камък-стимулатор, защото точно така действал на хората - стимулирал ги да си вярват повече и да смятат, че ще постигнат успех в своите начинания.

Смята се, че тигровото око ви позволява да видите всичко. Ако го използвате за прозрение, вие можете да бъдете много щастлив човек. Когато се използва в бижутерията, тигровото око може да донесе късмет и защита от злото на човека, който го носи. Ако носите този камък, се вярва, че той ще ви помогне да имате ясни мисли и поглед над нещата.

Тигровото око е камък за ума, а не за тялото. Затова той се използва за съсредоточаване на ума, като предизвиква ума и кара човек да осъзнае своите собствени нужди, свързани с нуждите на другите. Личен символ, издълбан върху тигрово око, е отличен начин духовно напредналите да го използват по време на медитация.

Силата на тигровото око се базира на най-добрите качества на тигъра.

Търпение

Тигър може да чака търпеливо в продължение на часове или дори дни, докато подходящата възможност дойде. В бизнеса и в живота търпението е добродетел. Оставете тигрово око, за да ви донесе ясно мислене и поглед към ситуацията. Слушайте тигъра и изчакайте всичко да дойде с времето си.

Фокусира

Тигрово Око

Тигърът ще остане фокусиран върху обекта, който той иска, за толкова дълго, колкото е необходимо. Този скъпоценен камък ще продължи да ви фокусира, ако му позволите. Смисълът е да останете фокусирани върху целта си.

Определяне

Тигърът е напълно решен да получите това, което той иска и се нуждае. Вие също трябва да бъдете такива, за да бъдете успешни в живота си. Ако не сте твърдо решен да успеете, това няма да стане. Поучете се от тигър и позволете скъпоценният камък да ви помогне да поддържате и повишите вашата решителност във всички аспекти на живота и бизнеса.

Тигровото око е лечебен камък, и то отличен. Влияе за всякакъв вид емоционално разстройство, тъй като той дава сила, възстановява баланса, облекчава съмнение и помага да вземат решения с визия и яснота. Особено полезен, ако се чувствате изцедени, претоварени или нефокусирани.

Стимулира богатство, чрез привличане на пари в живота на този, който го носи, но в същото време тигровото око ви помага да запазите богатството, което имате, и ви предпазва от злоупотреба с парите ви.

Вземете тигрово око в нощта на пълнолунието, дръжте го под луната светлина, а тя ще ви благослови да трупате пари в живота си. Оставете го да стои на лунната светлина колкото е възможно по-дълго, а след това го носете в джоба или в чантата си заедно с парите си, за да привлечете повече от тях в живота си.

Медитация с тигрово око

Смята се, че тигровото око е полезен камък за всякакви форми на медитация, йога и други източни практики. Синхронизираната медитация с тигрово око помага за силни вибрации и състояние, което е много спокойно и благоприятно за срещи с други хора, пътуване на ума или дори пътуване извън тялото.

Медитацията с този минерал помага за постигане на състояние на блаженство, преминаване през осъзнаване до достигане на точката на състрадание, топлина и абсолютна любов.

Тигрово око и фън шуй

Селенит и тигрово око
Снимка: pixabay.com

Тигровото око е отличен източник на ценна защитна енергия, която зарежда средата с положителна енергия. Най-подходящи за поставяне на камъка са прозорците и входната врата. След като бъде оставен там, тигровото око няма да позволи на навлизането на каквато и да е негативна енергия у дома. Тигровото око е подходящ и за детската стая или офиса, но задължително в северозападната част на помещенията.

Ако тигровото око се постави на точното място, то ще допринесе за повече хармония и мир в отношенията, а ако е в офиса, ще подобри работоспособността. По време на важна среща или на изпит фън шуй препоръчва поставянето на тигровото око в джоба.

Лечебни свойства на тигровото око

Вярва се, че тигровото око служи като духовен компас, помага при духовна обърканост и липса на креативност. Помага при следните здравословни проблеми: хипохондрия, ставни заболявания, депресия, отит, псориазис, високо кръвно налягане, белодробни проблеми, чернодробни заболявания, влошена памет, личностни разстройства и психосоматични проблеми.

Камъкът тигрово око е много полезен за банкери, инженери, медицински работници, адвокати, математици и високопоставени мениджъри.

Пречистване на тигрово око

Препоръчва се тигровото око да се накисва в подсолена вода от време на време. След това се отцежда и се измива с дестилирана вода. Последната стъпка в пречистването на камъка е да се постави на слънчева светлина за 30-тина минути - така се зарежда с енергия.

Преди да бъде пренесен на ново място, камъкът задължително трябва да бъде пречистен. В противен случай горепосочените процедури се извършват на всеки три месеца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
58
411
37
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
war007
war007
26.04.2012 21:36
Всеки предмет може да бъде използван за талисман и късметлийски накит стига да се вярва в него.
Аз съм близнаци и нося в себе си тигрово око и наистина ми помага.
8
0
Кристиян
Кристиян
25.04.2012 16:17
Аз имам всякакви полу-скъпоценен,скъпоценни камъни и минерали.Но тигровото око е наистина много красиво и зареждащо с енергия,подобни свойства има и орловото око.
Но също така е хубаво,че сте дали и по какъв начин да се зареждат минералите и те да отдават след това енергията която ся редуцирали и произвели.Защото това зареждане чрез лунната светлина не важи строго само за тигровото око,но и за др.
1
0
Morena
Morena
25.04.2012 00:23
Наскоро си купих тигрово око, много е красив.
6
0