sanovnik.bg»Статии»Сънища»Тълкуване на сънищата»Сънищата в събота срещу неделя

Сънищата в събота срещу неделя

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
763189
Сънищата в събота срещу неделя

Хората прекарват голяма част от живота си в спане. Според учените пет минути след събуждане, човек забравя 50 % от съня си, а след 10 минути забравя цели 90 %. Има някои сънища обаче, които трябва да се опитаме да помним. Това са онези, които сънуваме в събота срещу неделя. Питате се защо? Отговорът е, че според някои учени ако през тази нощ сте сънували и сте успели да запомните съня, то почти е сигурно, че той ще се сбъдне.

Твърди се, че онова, което сънувате в събота, ще се сбъдне особено, ако сте го сънували и преди това. Очаква се сбъдването на съня да стане в период от един ден до девет месеца. Някои твърдят, че дали сънят е пророчески и ще се сбъдне зависи от позата на тялото. Френски специалисти препоръчват да променяме местоположението на възглавницата си на всеки седем дни. Това е начин да запомним съня и да увеличим шанса за сбъдването му.

Записвайте си какво сънувате, защото силно вероятно е след това неусетно да го забравите. Създайте си навик да си водите дневник относно сънищата, за да успеете и да ги тълкувате.

Ако три пъти сънувате едно и също нещо в събота срещу неделя, то почти сигурно е, че то ще се сбъдне. Според изследване, ако сънуваното е в часови интервал между 20 и 24 часа се сбъдва след много време или въобще не се сбъдва, ако е сънувано между 24 и 3 след полунощ ще се сбъдне до 3 месеца, а ако сънят е след 3 часа сутринта, то той ще се сбъдне много скоро.

Пророческите сънища могат да имат както положителни, така и отрицателни послания. Голяма част от тях са свързани със здравето на човек. Когато една болест е в начална фаза, тя е незабележима денем, тъй като тогава мозъкът е зает с други впечатления. Нощно време тялото се отпуска и усещанията за болка стигат до мозъка и по този начин получаваме сигнали чрез сънищата. Още древният лекар Хипократ забелязва, че когато човек се разболява той започва да сънува по-често.

Психолози смятат, че е по-разумно да се вярва само на добрите сънища, а лошите да се пренебрегват.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
58
410
33
25
10
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Изпрати
Бетина
Бетина
02.03.2014 23:10
здрасти аз съм на 12 момиче от Варна
снощи (когато мина 1 март) сънувах много странен сън. . .
ами значи цялото семейство бяхме се събрали на първият етаж при прабаба и прадядо ми и изведнъж се появи рисунка на онези електрически колони беше малко грозна и малко наподобяваше на морски звезди тогата аз си спомних за починалата ми баба и че някой ден ще загубя роднините си и почнах да плача много майка ми която седеше до мен нарисува някакво дебело дърво което се клони на 3 големи части тогава не знам защо спрях да плача тази рисунка някак си ме успокои
после майка ми отиде до кухнята прабаба ми каза "май се поуспокои" и тогава пак почнах да плача и се събудих имах сълзи на очите и бързо ги изтрих бях се разплакала.
най странното е че днес се събирахме там всичко беше същото прабаба беше с същите дрехи седяхме на същите места масата беше наредена по същият начин изведнъж дойде темата за починалите ни роднини на мен ми се доплака но се сдържах. . . .
моля ви кажете ми какво значи този странен сън
6
1
Betty
Betty
01.09.2013 11:49
Не тълкувайте сънищата точно...има си тълковници и от тях ще разберете значението,а не точно това което сте сънували ;)
2
1
DobrinKolev
DobrinKolev
20.01.2013 12:19
И аз сънувах баща си и .... абе дай боже да не е истина :(
0
3
иванова
иванова
09.01.2013 20:25
Както писах за моя пророчески сън за смъртта на баща ми,това се случи точно в събота срещу неделя.И по-точно се събудих сутринта в 7 и 15 на 30.12.12,а той е починал около 8 и 30.Много моля,ако някой може да ми каже защо се случи това да ми обясни! Мисля си само за тоя сън и ми е много тежко!
4
0
теодоркаа
теодоркаа
09.09.2012 13:40
аз си водя дневник за сънищата си но не вярвам особено много в тълкуванията иначе днес е неделя и през нощта сънувах един кошмар и един не много хубав сън дано не се сбъдват!
0
0
Radi
Radi
12.04.2012 15:42
Аз моите ги сунувам определено след 3 часа, защото винаги ме събуждат на най-интересното....ама няма начин през август да има 1 метър сняг и аз да искам да скачам от 7-я етаж!!!!Има и още куп невъзможни съниа, които съм сънувала след 3....
Убедихте ме вече да си ги записвам!! :)
0
0
nameless
nameless
04.04.2012 11:19
Добре де,от къде да знам в колко съм го сънувал този сън. Аз не се будя след всеки сън...
5
2