Sanovnik.bg»Статии»Сънища»Сънуване»Какво можем да направим чрез осъзнатите сънища?

Какво можем да направим чрез осъзнатите сънища?

AdminAdmin
Администратор
658321
Какво можем да направим чрез осъзнатите сънища?

Летене

Както сигурно вече сте се досетили, летенето е много популярна дейност при осъзнатото сънуване. Тъй като осъзнатите сънища са като истински, представете си как бихте се чувствали ако прелетите през облаците: как вятъра развява косите ви, как стомаха ви се свива от онова странно чувство на вълнение, когато се възнасяте на горе като Супермен и как слънчевите лъчи галят с топлина тялото и лицето ви. И най странното е, че наистина може да изпитате всички тези невероятни усещания, до като всъщност си лежите в леглото със затворени очи.

Какво можем да направим чрез осъзнатите сънища?

Невероятно! Изпитвате чувства, които не бихте могли да изпитате в нормалния си, ежедневен живот. Значи въпреки че осъзнатия сън в същността си е "само един сън", тъй като няма никаква външна проява в света, в който живеем, усещанията които можете да изпитате използвайки осъзнатите сънища, са много истински и пълноценни.

Дишане под водата

Някога опитвали ли сте се да дишвате под вода? Започнете приключение плувайки в дълбоките сини води на океана и преодолейте страха си да вдишвате във водата, съзнателно очаквайки тя да е всъщност свеж планиснски въздух. Интересно е да разрушите законите на физиката, които управляват човешкото тяло. Можем ли дори да говорим за "човешко тяло" в осъзнатите сънища? Дори вашата идентичност в тях е измислена. В края на краищата вие сте само съзнанието, което е разбира какво се случва в осъзнатия сън. Можете да се трансформирате в свой приятел, с различно лице, глас и височина, но все още да чувствате че сте вие този, който преживява този невероятен сън. Опитайте свободата да изпитате нови усещания и преодоляването на правила и граници от вашия всекидневен живот и преживявания.

Отървете се от кошмарите

Какво можем да направим чрез осъзнатите сънища?

Стресирани ли сте от известо време от повтарящи се кошмари? Използвайте осъзнатото сънуване за да се отървете от тях. Въпреки че веднага може да се впуснете да се защитавате или нападате ужасно злобно чудовище, което ви преследва, опитайте са до отидете при него и да го целунете и прегърнете. По този начин може и да откриете, че това ужасно чудовище притежава част от вас, която също има нужда от любов и приятелство. Осъзнатите сънища могат да бъдат учудващи реалистични изживявания. Преодолейте страхове и се пренесете в друго небесно царство. Представете си позитивното въздействие, което тези сънища могат да окажат върху живота ви.

Среща с починал роднина

Имате ли роднина, който наскоро е починал, но все още съжалявате, че не сте имали времето да му кажете нещо? Използвайте осъзнатите сънища за да се справите с този недовършен въпрос. Въпреки че няма в действителност да говорите на истинския "призрак" на вашия любим човек, изследвания в бранша твърдят, че хората които са използвали осъзнатите сънища за такава връзка, са почувствали сякаш са имали втори шанс за по-близко общуване с починалия. Това се отнася и за осъзнатите сънища като цяло. Въпреки че сънищата не са реални, все пак може да изпитате близки до реалните усещания, дори през целия ви ден. Тъй като осъзнатите сънища ви дават възможността да изпитате неща насън, можете да използвате и този вид способност за много по смислени неща от летенето например. Може да се опише като най-добрия симулатор на действителния живот.

Тайно влюбени?

Разбира се че можете да изпозлвате осъзнатите сънища за да правите любов с някой, в който сте тайно влюбени от действителния живот. Можете дори да изпитате нещо повече от самия секс и да разберете какво е усещането да сте близки с този човек. Страхувате ли се да признаете истинските си чувства пред някой в реалния живот? Използвайте осъзнатите сънища и практикувайте това изживяване. И как се чувствате след като сте изразили себе си в осъзнатия сън? Би ли ви било по-лесно сега да говорите с този човек в действителния живот? Използването на осъзнати сънища не само обогатява нощния ви живот по време на сънуване, но и реалния като цяло. Използвайте го като инструмент за подготовка или като симулатор.

Открийте истинския си потенциал

Какво можем да направим чрез осъзнатите сънища?

Отидете на пътуване, в което да откриете кой наистина си ти зад физическите и психологичните условия в този момент. Изживейте пътуване, където можете да срещнете хора, които могат да ти кажат всичко за теб (това може да стане, тъй като те може да представляват "гласове" на твоето собствено съзнание). Можете ли да си представите колко неща за себе си можете да научите от едно такова пътуване, които да ви помогнат да подобрите живота си? Срещнете се с истинското си аз или с вашите духовни водачи, които могат да ви разкрият ваши скрити заложби и чувства, които могат да ви послужат в съзнателния живот. Отново, въпреки че сънуването изглежда "само" като въображаемо изживяване, което няма последствия в реалнив ви живот... високо реалистичното, мултисензорно изживяване от например срещата с някой в осъзнатия сън (не само разговора с тях, а докосването, миризмата и вкуса на човека) се запомня като реалистично изживяване. Въпреки че сънищата не са "истински" по дефиниция, усещанията, които човек изпитва по време на осъзнатото сънуване са същите като в реалния живот. Мозъка отговаря еврофизиологично по същия начин, както би реагирал при събитие от съзнателния ни живот. Мозъкът не прави разлика между реалност и сънуване (ако не беше така, щяхме да сме осъзнати през цялото време). Преживяванията по време на съня и на осъзнатия сън се пренасят в реалността. Чувствате ли се благословени до като сънувате, така се чувствате и като се събудите. Научете се да сънувате осъзнато и ще се научите да контролирате емоциите си.

Бъдете невидими

Това е невероятна възможност да следите сънуваните обекти без те да ви забелязват. Невероятно е и усещаето на невидимост, което ще изпитате. Щом можете да накарате тялото си да стане невидимо или просто да изчезнете, защо не накарате и съзнанието си да изчезне? Какво сте вие всъщност тогава? Дух? Съзнание? Нищо? Чувствайте се свободни да използвате осъзнатото сънуване за да навлезете по дълбоко психологично във вашия вътрешен свят. Какво е идентичност, какво е реалност, кой или какво всъщност е "осъзнато" в един осъзнат сън?

Телекенеза

Да можете да преместите всеки предмет без да го докосвате физически е много добра способност, която може да използвате в няколко случаи. Много ще е удобно да пренаредите вашия дом например, или да можете да се зашитавате при кошмар. Това също е много лесен похват с който може да започнете практикуването на контрол върху сънищата си. Разберете как може да използвате своите идеи и очаквания за гравитацията, като например повдигнете цял небостъргач, все едно че повдигате малко камъче. Разбира се, "теглото" няма никаква стойност във вашия сън, всичко е измислено. Но въпреки това вашия мозък очаква нешо да тежи повече или по-малко, когато се опитате да го вдигнете. Притежавате ли необходимата сила на мисълта за да преодолеете тези граници и да вдигнете цели планети без дори да се изморите? Освободете съзнанието си!

Какво можем да направим чрез осъзнатите сънища?

До Луната

Някога стояли ли сте на Луната да гледате как Земята изгрява? Това е страхотен начин да започнете опознаване на вашия собствен космос. Полетете и по-далече и проучете чужди планети отблизо, или бъдете супернова, която всеки момент ще изригне. Въпреки че това може да ви звучи глупаво, представете си как би се почувствал вашия мозък изживявайки такова невероятно събитие!

Сила

Опитайте се да вдигнете кола, къща или самолет във въздуха. Във вашия осъзнат сън имате цялата сила, от която имате нужда. Въпреки че не можете да тренирате мускулите си по време на сънуването, вие тренирате нервните импулси, които са необходими да стимулират определена група мускули, които симулативно се използват в този момент. С други думи, активността на мозъка по време на ходене насън (било то осъзнат или неосъзнат) например, е еднаква с тази от действителния живот. Така че упражнявайте екстремни спортове, тенис, футбол или бойни изкуства. Можете да използвате осъзнатите сънища да се тренирате за всякакъв вид физически упражнения.

Телепатия

Посетете някой по време на осъзнат сън и се опитайте да говорите с него чрез телепатия, използвайки само мислите си за комуникация. Всичко е възможно при осъзнатото сънуване, защо не опитате и телепатията? Тази способност е много полезна, когато искате да поканите някой герой от сънищата си на далечно райско кътче или някъде другаде в космоса.

Материализация

Понякога имате нужда от някой предмет, който нямате в момента; опитайте се да го материализирате. Имате ли нужда от ключ? Приятелка? Планета? Вие притежавате способността да накарате всяко нещо да изникне пред вас по време на осъзнатия сън. Представете си например, че материализирате огромно количество пари пред вас, или нещо което от дълго време искате да си купите, но нямате достатъчно пари. Опитайте се с помоща на осъзнатите сънища да създадете картини или дизайни, които биха ви били полезни в осъзнатия свят или в работата ви например.

Умишлено събуждане

Към края на на красив осъзнат сън, можете да се събудите за да го запишете в дневника си или във форума на сънища.com. Ако искате да избягате от ужасяващ сън вместо да се справите с него (което е препоръчително), умишлено се събудете. Това парадоксално става чрез правене на точно обратното: заспиване в осъзнатия сън. В повечето случаи, това ще се изрази в изкуствено събуждане, при което се събуждате на ново място отново.

Отбранявайте се магически

По време на сънуването може да се сблъскате с чудовища. Готови ли сте да се биете с тях магически? Или просто искате да отлетите? Който и от начините да изберете, ако искате да се борите със злото, практикувайте някои упражнения, които сте видяли по филмите. Спрете куршуми като Нео от "Матрицата" например. Трансформирайте се в Супер Сайен като Гоку от "Dragonball", или мутирайте в гигант, който да се справи набързо с противника ви. Направете се на Джеймс Бонд и стреляйте за да се спасите. Трансформирайте се в супер героя, който винаги сте искали да бъдете.

Ходене над водата

Бихте искали да впечатлите своите приятели от сънищата? Ами, ходенето по голямо езеро би свършило тази работа. Това също е добър начин да превъзмогнете законите на гравитацията. Съзнателно се опитайте да превъзмогнете своите очаквания за гравитация. Мислите че това е лесно? Опитайте се да ходите по върховете на остриета без да се нараните. Опитайте също да ходите през голям огън или по невидими стълби.

Контрол на мисълта

Контролирайте мисълта на героите във вашия сън и ги накарайте да правят това, което им кажете. Това също е необходимо за да придобиете подобни способности в реалния живот или да преразкажете събития от релания си живот в съня, като накарате героите си да действат по същия начин, както тогава. Също така ви се дава втори шанс да поправите нещо сторено в миналото. Експериментирайте как би било най-добре да постъпите в дадена ситуация. Използвайте осъзнатите сънища като симулатор на житейски събития от вашия живот, за които съжалявате и бихте искали да промените.

Трансформация

Някога експериментирали ли сте какво е да си тигър или делфин? Също би било интересно да се трансформирате в къща или стол. Каквото и да си представите е възможно в осъзнатото сънуване. Как бихте се чувствали като стол? Дали все още бихте могли да дишате? Дали ще усещате топлината и студа? Опитайте го сами. Ако искате да бъдете дадено животно, това е ваш избор. Бягайте толкова бързо колкото леопард, гмуркайте се дълбоко, колкото кита или летете като орела. Замислете се за природата и дивите животни като усетите техния начин на живот.

Телепортиране

Пътуването във вашия сън може да изисква хиляди колиметри път. Вместо летенето, може да опитате с телепортирането. За секунди се телепортирайте от един град в друг, от една държава в следващата, или от нашата галактика, до края на вселената.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
45
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Красьо
Красьо
16.02.2015 22:30
Здравейте отново, пиша ви няколко дни след като успях да разговарям с хора в един осъзнат сън, бяхме няколко човека и тикахме някакво непонятно за мен съоръжение към една врата която после ни отведе в една голяма зала. Успях да разговарям с трима от хората около мен, попитах ги от къде са двама от тях ми казаха че са от място наречено Деин а третият каза че е от някаква Италииска федерация, аз също им казах от къде съм но те нокога не бяха чували за България, казах им и името си и един от тях го повтори на срички и то му се стори странно.
0
0
Красьо
Красьо
14.01.2015 18:21
Здравейте отново, реших да ви пиша по повод един друг аспект от осъзнатото сънуване и той е опитът за комуникация с "другите" същности които сънуваме, често ги възприемаме като други хора или наши приятели или роднини но всъшност те не са това което си мислим че са. В началото аз си мислех че просто сънувам други хора като мен но един ден си казах че следващият път когато сънувам осъзнато ще се опитам да комуникирам с някого, тогава в онзи сън се приближих към група младежи които играеха някаква игра с малко топче опитах се да заговоря един от тях но той ме гледаше учудено и не ми отговори, въпреки това продължих да опитвам в други сънища в един заговорих един мъж който пред очите ми се превърна в русокоса жена а след малко жената стана изключително красива с руси къдрици и сини очи но иначе вътрешно почувствах че не иска да комуникира с мен тя също не каза нищо,
в друг сън сънувах братовчед си но когато се опитах да го заговоря той се превърна в дървена статуя, усещах някакво раздразнение и нежелание за комуникация у тези "хора". Не знам
каква е целта им но разбрах че не ги интересува комуникацията а някой даваха стереотипни отговори, веднъж попитах един "човек" как се казва градът в който се намирахме а той ми каза "ами град". Не разбирам защо трябва да се преструват на наши приятели или близки, но все пак има нещо което ги привлича у нас, може би се зареждат с енергия от нас. В един единствен сън срешнах истински човек и разговарях с него той ми каза как се казва и от къде е и че е наркоман и тогава той изведнъж осъзна че това е сън и каза "Сега сигурно ще се събудя" аз потвърдих че това найстина е сън но не е задължително да се събужда казах му че човек може да сънува осъзнато.
0
0
Красьо
Красьо
22.04.2014 22:31
Здравеите, откакто започнах да се занимавам с медитация и с упражненията от дисковете на д-р.Робърт Монро имах няколко осъзнати сънища, все още не мога да разбера как точно се получиха но ми се струва че всичките се случиха след продължителна медитация. Обикновенно когато осъзнаем че сънуваме се събуждаме и при мен се случваше много пъти но един ден започнах да подтискам това чувство и сънят продължаваше а аз можех да се разхождам и да ходя където си поискам, срещах и много хора, в един от тези осъзнати сънища бях на някаква гара и в началото сънят ми беше нормален но после долових един сюреалистичен елемент който ме накара да разбера че всъшност сънувам и можеби щях да се събудя ако не беше надделяло любопитството ми, тогава започнах да вървя по едни релси които ме отведоха в един тунел а в него не беше много тъмно тъй като имаше нещо като отдушници в горната част на тавана от където струеше светлина помня че изминах голямо разстояние без да се случи нищо исках да видя дали няма да намеря някъкъв край в съня някакво празно пространство но такова намаше вместо това намерих изход с стъпалца и когато се изкачих нагоре видях пред мен да се простира някакво градче което беше оживено имаше хора навсякъде и това ме изуми, слязох по едни стълби до най близката сграда там имаше пеики и маси и някакви хора играеха на карти на една маса а наоколо щъкаха деца, тогава се събудих и бях толкова щаслив.
1
0
Снежанка
Снежанка
03.09.2011 14:17
Това е добър начин да тренираме съзнанието си, което скоро ще бъде (а и винаги е било според мен) по-важно от това да сме "здраво стъпили на земята"! Благодаря за чудесните идеи! Дано ми се получи.
1
0