sanovnik.bg»Статии»Сънища»Сънуване»През съня се влиза в отвъдното

През съня се влиза в отвъдното

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k1k
През съня се влиза в отвъдното

Вярата в съществуването на душата все повече укрепва сред хората. И дори започва да има научни основания. Хората са сравнявани с компютри, които са носители на информация, а душата е самата информация.

Смята се, че тя не изчезва след физическата смърт, а се форматира по неизвестен начин и се запътва към Вселенския сървър, известен и като отвъдното.

Доскоро се смяташе, че разказите на хората, преживяли клинична смърт, се базират върху уменията на лекарите, които са могли да ги върнат към живота и това е постижение на науката.

Но писмени свидетелства за подобни опити е имало преди две хиляди години. Има биологичен механизъм, благодарение на който хората от векове преживяват едно и също.

През съня се влиза в отвъдното

Според учените това, което се случва с хората в клинична смърт, е разновидност на съня. Ако бързата фаза на съня на съвсем здрав човек бъде нарушена, той ще се сблъсква с много странни видения, приличащи на тези, които човек вижда по време на клинична смърт.

Това се случва и когато сънят и бодърстването се сблъскат. Когато човек вижда живота си като на лента, това обикновено се дължи на това, че се активират отделни участъци на мозъка, отговорни за дълготрайната памет.

Тогава пред вътрешния поглед на човек се мяркат картини с ярка емоционална окраска. Понякога спящ човек може да се види сякаш отгоре, все едно е излязъл извън тялото си.

Това става ако ангуларната извивка започне да бъде хаотично активна. Тя е свързана с органите на зрението, осезанието и равновесието. Тогава мозъкът изпраща на зрителната кора информация за положението на тялото в пространството, все едно човек се гледа отстрани.

Според последните изследвания, мозъкът при клинична смърт не се изключва веднага, а преди да се изключи, минава през фазата на бързия сън. В съня възприятието на времето е друго, то се разтегля и сякаш минават дълги часове.

Функцията на бързия сън, която е открита само преди петдесет години, все още не е ясна. По време на бързия сън мозъкът е много активен. Активни са зрителните зони, хипокампусът и областите, които генерират емоции.

По време на бързия сън мускулите са буквално парализирани. Това вероятно е за да не превъплъти в действителност човек своите видения. Но не е ясно за какво му е на мозъка това.

Смята се, че една от най-леките видове смърт е по време на сън. Това е още едно доказателство, че отвъдното и царството на сънищата граничат едно с друго.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
59
49
30
23
10
Дай твоята оценка:

Коментари (17)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
21.08.2018 21:37
А напогребенията казват 'спи спокойно вечният си сън'
0
0
Силвия Иванова
Силвия Иванова
16.06.2015 14:10
Хора случвало ли ви се е докато спите и сънувате кошмари да се опитате да се събудите но да не успеете не мен да
9
0
Атанас
Атанас
15.04.2015 17:10
Случвало ми се е да сънувам свой минал живот! Сънищата са един вид спомени на душата в някои случеи.
2
2
M. G.
M. G.
22.07.2014 08:24
Ами то при смъртта пак тялото ни си спинка,ама за винаги! :D
4
3
Персияна
Персияна
16.03.2014 22:55
Хората са го казали - Сънят е сестра на смъртта. :)
7
2
н
н
07.09.2013 13:08
човек когато спи е наполовина умрял
6
4
Анжел
Анжел
23.04.2013 22:41
Първите два абзаца много ми харесаха.Ето и сравнение за Господ -,,материализирана информация''от там по негов образ и подобие ,,ум разум''
Бил съм в тунела на смъртта.Господ ми каза че съм за рая и много други неща.Мога да ви насоча как и вие да станете по господоугодни и как да се доберете до по-добра позиция за вечността.Срещу заплащане или бартер-0899152888.
5
14
Симона
Симона
19.01.2013 22:23
Необяснимо е .... Понякога когато сънувам сама мога да контролирам съня си .. когато сънувам кушмари на сън си казвам събуди се и се събуждам ....
8
3