sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Използвайте езика на тялото си

Използвайте езика на тялото си

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k1k
Използвайте езика на тялото си
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Ако успеете да контролирате езика на тялото си, това ще ви помогне в контакта с хората и най-вече в работата ви. Езикът на тялото може да ви свърши работа и в общуването с обекта на вашия флирт.

Трябва само да се научите да контролирате тялото си. За да го направите, трябва да познавате тялото си и навиците си. Обърнете внимание на начина, по който седите, какво правите с ръцете и краката си, как се държите, когато разговаряте с някого.

Тренирайте пред огледало. Така ще разберете как изглеждате в очите на хората и ще потренирате преди да се наложи да действате. Затворете очите си и си представете как уверено и спокойно седите или стоите, когато контактувате с някого.

Наблюдавайте хората, чието поведение харесвате и съберете в колекцията си различни жестове. Усмихвайте се винаги, когато контактувате с хората, това ще ви накара да се чувствате щастливи.

Използвайте езика на тялото си

Когато контактувате с някого, не кръстосвайте ръцете и краката си. Това изглежда като отбранителна позиция, защото сякаш закривате тялото си със скръстените си крайници.

Ако говорите с няколко човека едновременно, за по-добро взаимодействие с тях установете зрителен контакт с всеки един поотделно.

Ако прекалено дълго се втренчвате в човека, той ще се притесни. Ако изобщо не направите зрителен контакт, няма да се чувствате добре.

Заемайте по-голямо пространство. Не се свивайте, а заемете малко повече място от обикновено – това говори за вашата самоувереност.

Изпънете раменете си леко назад, това ще ви накара да се чувствате по-малко напрегнати. Когато събеседникът ви говори, кимайте с глава, за да му покажете, че ви е интересно това, което казва.

Ако искате човекът да усети, че ви е интересно това, за което говори, леко се наклонете към него. А ако искате да покажете, че сте уверени в силите си, леко се отметнете назад.

Не докосвайте лицето и косата си – това издава нервно състояние. Дръжте главата си високо и не гледайте постоянно надолу. Избягвайте нервни движения като почукване с пръсти по масата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest