Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Най-известните влюбени двойки

Най-известните влюбени двойки

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k875
Най-известните влюбени двойки
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Най-известната влюбена двойка на всички времена са Ромео и Жулиета. Тази двойка е синоним на самата любов. Трагедията, написана от Уилям Шекспир, разказва историята на деца от две враждуващи семейства.

Те се влюбват един в друг от пръв поглед и рискуват всичко заради любовта си. Накрая те умират от любов и преждевременната им смърт сдобрява семействата.

Историята на любовта на Марк Антоний и Клеопатра е една от най-интригуващите. Историята им е била пресъздадена от Уилям Шекспир и екранизирана не веднъж от големи режисьори.

Отношенията между тези двама влиятелни хора поставили Египет в много изгодно положение, но любовта им възмущавала всички римляни. Въпреки всичко Марк Антоний и Клеопатра се оженили.

По време на сражение срещу римляните Марк получил лъжливо известие за смъртта на Клеопатра и се самоубил. Когато Клеопатра разбрала това, тя се самоубила също.

Трагичната история за любовта на сър Ланселот и кралица Гуинивиър е една от най-известните сред легендите за крал Артур. Ланселот се влюбва в съпругата на крал Артур.

Най-известните влюбени двойки

След много време те станали любовници, но сър Модред и Сър Агравейн начело на група от дванадесет рицари нахлули в покоите на кралицата и заварили двамата любовници.

Само Ланселот успял да избяга, а кралицата била осъдена на смърт. След няколко дни Ланселот се върнал, за да я спаси, с което разделил рицарите на Кръглата маса на две групи.

Ланселот завършил живота си като скромен отшелник, а Гуинивиър отишла в манастир, където останала до края на дните си. Паоло и Франческа са герои от известния шедьовър на Данте Божествена комедия.

Те са били реални хора. Франческа била омъжена за ужасен мъж на име Джанчото Малатеста. Брат му Паоло бил негова противоположност и те станали любовници. Когато ги разкрил, мъжът на Франческа убил и двамата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
54
42
32
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Цвети
Цвети
20.09.2012 21:32
И аз се чудя как може да не се опоменат "Тристан и Изолда" - за тяхната дълбока и пламенна любов, завършваща с трагедия!
6
0
Derp
Derp
01.09.2012 11:34
А къде са Брад и Анджелина?
8
0
вероника
вероника
30.06.2014 15:47
хаха...и аз първо за тях се сетих като видях името на статията :ддддд
7
0
Веси
Веси
31.08.2012 14:27
разкажи я, моля, тука :)
2
0
Глория
Глория
31.08.2012 12:44
Ами Тристан и Изолда защо ги няма? И тяхната история е много известна.
5
0