sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Трикове за лесно общуване

Трикове за лесно общуване

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k1k
на работа
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Един от триковете за по-лесно общуване е да знаете, че голяма част от намеренията на хората е скрита зад действията им. Ако човек е в лошо настроение, обикновено поведението му изопачава истинските му чувства.

За да контактувате по-добре с хората, което е полезно и за бизнес-общуването, опитайте се не просто да изслушвате хората, а да им съчувствате.

Окажете им доверие, поставете се на тяхно място в много ситуации и постепенно опипвайте почвата. Така по-лесно ще се справите с неразбирането и ще стигнете до същината на въпроса.

Ако вие чувствате нещо, това не означава, че хората около вас знаят това. Затова не се сърдете, когато околните не са се държали отзивчиво към вас. Когато скривате мислите си, не се чудете, че хората може да се отнесат с недоверие към вас.

Трикове за лесно общуване

Ако кажем, че всички са напълно егоистични, това би било огромно преувеличение. Това твърдение не кореспондира с всички добри дела, направени жертви и любовта, която движи света.

медиатор

Но по-голямата част от човешкото поведение е основана на принципите на користния алтруизъм. Той е основан на базата на изгодите и на двете страни.

Това означава, че когато някой помага на вас, той помага и самия себе си – пряко или косвено. Такова поведение се проявява в работата, в роднинските връзки и в статуквото – когато предлагате помощ на човек в по-слаба позиция от вас, вие му оказвате помощ, но и галите егото си.

В рамките на тези три категории се опитайте да помагате на хората. Рядко някой ще ви предложи помощ, която излиза извън рамките на користния алтруизъм.

Помнете, че хората забравят много неща. Затова не търсете зъл умисъл, когато някой ви е обещал нещо, а не го прави – може просто да е забравил заради десетките си ангажименти.

Опитайте се самите вие да не забравяте за обещанията си. Помнете, че всички хора са емоционални. Чувствата им са много по-силни от това, което те показват.

Разберете, че всеки човек има лични страхове и огорчения, които обикновено потиска. Винаги имайте едно наум, когато съставяте мнението си за поведението на някого.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.4
51
42
34
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Илияна Маринова
Илияна Маринова
30.06.2013 08:48
Статията е много вярна.За да искаме нещо от някого сами те ние трябва да дадем, не само материалната страна на въпроса трябва да гледаме но и моралната.Аз поне в това съм се убедила,защото колкото повече помагаш ГОСПОД ти помага на теб.Аз съм десет години в Италия и преживях много разочарования но в крайна сметка оставям нещата в БОЖИТЕ ръце.В никъкъв случей не трябва да бъдем егоисти и да мислим само за себеси, жсички ние изпадаме я някаква нужда и се нуждаем от помощ.
5
0