Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Разкриха кой е Джак Изкормвача

Разкриха кой е Джак Изкормвача

Разкриха кой е Джак Изкормвача

Британски историци твърдят, че знаят кой е Джак Изкормвача.

Това е псевдонимът на престъпник, смятан от мнозина за първият сериен убиец в света. Той живял през втората половина на 19 век в Лондон.

Досега бяха развивани много теории, но никой не знаеше със сигурност кой е бил Изкормвача. Митът за убийствата му е сложна смесица от исторически разследвания, свободни съчинения и народни умотворения.

Общият брой и имената на жертвите на Изкормвача са много спорни. Предполага се, че е убил пет проститутки от Източен Лондон през 1888 г. Смята се, че е така, защото техните тела били изкормени.

Вероятните жертви са Мери Ан Николс, Ани Чапман, Елизабет Страйт, Катерине Едоус и Мери Джейн Кели.

Сега британските историци твърдят, че са разкрили кой се крие под маската на Джак Изкормвача. Портрет на лондонския сериен убиец бе реконструиран въз основа на документи, свързани със затворник в нюйоркски затвор, който бил екзекутиран през 1894 г.

За това разказва един от изследователите Тревър Мариот. След като проучил огромно количество архивни документи от нюйоркски затвор, където е лежал някой си Карл Файгенбаум, който бил екзекутиран на електрически стол за убийство, Мариот стигнал до извода, че Файгенбаум и Джак Изкормвача са един и същ човек.

До същото предположение стигнал и адвокатът на Файгенбаум в деня на неговата екзекуция. Всички убийства на Джак Изкормвача са извършени недалеч от пристанището в Лондон. Затова Мариот смята, че убиецът е бил моряк.

Изучавайки корабни архиви, изследователят открил, че в дните, когато в ръцете на Джак Изкормвача е била поредната му жертва, в лондонското пристанище се е намирал германският кораб "Рейхер".

Файгенбаум бил сред членовете на екипажа му. Като се имат предвид уменията, с които Джак Изкормвача е изваждал вътрешните органи на жертвите си, се смята, че той вероятно е имал добри познания по анатомия.

Мариот обаче предполага, че убиецът не е действал сам. Възможно е органите да са били изрязани от паталогоанатоми от моргата в Лондон, защото според тогавашните закони се е допускало да се извършват подобни операции с учебна цел.

Изследователят освен това поставя под съмнение твърдението, че всички убийства са извършени от един и същ човек, тъй като при отделните убийства проличава различен "почерк" на престъпника.

Мариот смята, че Джак Изкормвача вероятно не е извършил 5, а едно-единствено убийство. Останалите убийства са му били приписани от британската полиция, която се видяла в чудо и не успяла да открие истинския виновник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
56
45
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
миро
миро
07.10.2014 17:52
да то има доксан докус разкрития за джак изкопмвача
2
1
Mio
Mio
30.08.2013 13:05
Който се интересува от случая - да си изтегли играта Шерлок Холмс срещу Джак Изкормвача - изключително интересна, детайлна и завладяваща и разказва случая с подробности.
0
6