Силата на мълчанието

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k1k
Силата на мълчанието
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Бъбривостта постепенно се превръща в нов вид болест, защото става все по-разпространено явление. Хората хабят напразно енергията си, която е необходима за енергийната обмяна с различните нива на Вселената.

В древните писания диханието се нарича прана – живот. Дишането е веригата, която съединява тялото със сърцето и душата. Когато душата напуска тялото, то вече не може да се използва.

Говоренето е нарушаване на дишането. Когато човек говори, той диша повече от нормалното. Още от първия миг на появяването ни на бял свят е ясно колко вдишвания ни е писано да живеем, но ние не го знаем.

Трябва да внимавате, защото всяка дума, която изричате, има собствена тежест. В Индия от древни времена е имало мистици, които наричали себе си муни.

Те никога не разговаряли с никого и живеели много повече от останалите хора и според преданията им възрастта им понякога надхвърляла триста години.

Когато не говорим, дишането ни е нормално, то не се прекъсва. В наше време разговорите означават толкова много за нас, че ако останем и за миг сами, хващаме телефона, за да си приказваме с приятели.

Много хора говорят сами със себе си, ако наоколо няма никой. Те просто не знаят, че мълчанието е отпускане на ума и на тялото, то е вдъхновяващо и има лечебна сила.

Ден на тишината

Най-много глупости, които вършим, се случват по време на разговор. Ние често обиждаме някого, като говорим прекалено много. Постоянно предупреждаваме близките си за евентуални опасности и дори се радваме, ако предупрежденията ни се окажат верни.

След тишината на речта идва и тишината на мислите. Понякога човек мълчи, но мислите му направо скачат нагоре-надолу в главата му. Трябва да се концентрирате само върху една мисъл, за да изгоните останалите.

Когато и мислите се успокоят, идва тишината на чувствата. Може нищо да не казваме на определен човек, но ако в сърцето си го презираме, той ще го чувства.

На 11 септември пък в САЩ отбелязват Деня на тишината. Днес може да отстъпите от приказливите срещи и да се усамотите с мислите си. Някой хора дори си слагат табела: Днес ще прекарам ден в мълчание, за да се предпазят от разговори с колегите си на работа.

Опитайте се да говорите най-вече тогава, когато разговорът ви може да донесе някаква полза на околните. Избягвайте разговори, които водите само за да убиете времето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
56
47
34
23
10
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
чат
чат
02.05.2013 23:55
за това е измислен чата, комуникация чрез писане, супер е
5
0
Красимир
Красимир
11.12.2012 10:11
Нека си говорим,но да не прекаляваме.
5
0
мишо
мишо
03.07.2012 21:54
Абсолютна истина.Един велик философ е казал, че винаги е съжалявал, когато е говорил дълго, но никога, когато е мълчал.Но все пак човекът е комуникативно същество и чрез разговорите, не само контактува, но и намира отговори на собствените си възгледи.Разбира дали е прав или не.В школата на Питагор са приемали млади момчета, които с години не са разговаряли с никого, въпреки иронията на околните.Така са добивали мъдрост.Но нека си говорим, защото на "оня" свят няма разговори.Бъдете живи и здрави.
9
0