sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Чудовищата - мит или реалност

Чудовищата - мит или реалност

Лох Нес
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Още от древни времена хората дълбоко са се вълнували от чудовищата. Някои отричат тяхното съществуване други вярват, че ги има, а трети дори са ги виждали.

Безспорно първенството по популярност държи чудовището от Лох Нес. За първи път то е забелязано от Джордж Спайсър и неговата жена през 1933 г. Те го описват като много странно създание високо над 120 см. и дълго над 7 метра. Над 5000 са очевидците твърдящи, че са виждали Неси. Странното същество от Лох Нес е заснемано многократно през годините, а през 2007 г. се появява и видеозапис. Като най-достоверни се смятат няколко кадъра от филма на Тим Дисдейл, който запечатва с камерата си нещо с размерите на малка лодка. За почитателите на Неси това е неопровержимо доказателство, но за скептиците си остава малка лодка в далечината.

Друго много популярно чудовище е Йети, познато още като Снежния човек. Йети представлява човекоподобно създание, което живее във високите части на Хималаите между Индия и Китай. Има много теории за произхода на това същество, но най-близката до науката е, че то обитава еволюционна ниша, в която човекът още не е влизал.

Досега Снежният човек е наблюдаван във високите планини на Япония, Китай, Сащ, Русия и Канада. Досега са заснети няколкостотин отпечатъци от стъпките му, освен това друго материално доказателство за съществуването на Бигфут са и червеникав скалп и изсъхнала част от крайник. Издирването на Йети все още продължава.

Напоследък голяма популярност доби тайнственото същество кръвопиец на име Чупакабра. Сведения за белите му не спират да пристигат от Боливия, Салвадор, Бразилия, Перу, Мексико, Сащ и Гватемала. Според очевидци то представлява не високо животно, което напада нощем кози, крави и овце и пие кръвта им до смърт. Някой разказват, че вампира напада и хора като ги отвлича в гората, където никой незнае какво става с тях. Биолозите, разследващи случаите пък обвиняват за това койотите и други хищници, обитаващи районите.

Чудовища

Ето какво разказва за чудовището опитният ветеринар Карлос Соте, който напарвил детайлно разследване на труповете на убитите от Чупакабра животни в Пуерто Рико: "На главата на всички животни открих странна рана. Тя бе неизменно нанасяна от дясната страна на черепа на границата между главния и малкия мозък. Този пробив в главата води до мигновена смърт. Подобно убийство може да говори за проявата на своеобразна хунанност и състрадание както и интелект от страна на убиеца."

Според други сведения по света върлуват и други непознати същества.

В Ню Джърси например върлува създание с крила на прилеп. Старите жители на местността разправят, че изчадието се хранело с малки деца, които крадяло от къщите. За неговото съществуване свидетелстват над 2000 хиляди разкази на очевидци. Голяма част от описанията на звяра сочат, че то е получовек полузвяр със зъби на акула, глава на кон и големи криле.

Някои пигмейски племена пък твърдят, че чудовище с дължина десет метра и глава подобна на змия обитава басейна на река Конго.

Сведения за чудовища има дори тук в България. Истински или не хората от цял свят продължават да ни заливат с информация за невероятни създания, за които учените все още не могат да дадът никакво обяснение.

И ако някой от вас някога срещне нещо подобно, не забравяйте ако е възможно да го увековечите в снимка за да знаят идните поколения с какво си имат работа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
54
43
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Поля
Поля
14.10.2013 16:19
Те съществуват, но по много причини не бива да бъдат открити. Лично съм виждала и винаги съм вярвала.
0
0
 Виктор
Виктор
03.03.2012 11:50
Докато не видя няма да повярвам,но щеше да бъде интересно ако беше написал какви по точно са в България.Иначе всичко друго е супер.
0
0