sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Какво всъщност е интуицията

Какво всъщност е интуицията

Нина НордНина Норд
Джедай
760562
Интуиция

Интуицията се смята за светкавично прозрение – това са инстинктивни съждения, които се оказват верни. Има хора със силно развита интуиция, която им помага при трудни ситуации и при взимането на решения.

Много хора усъвършенстват своето психологическо майсторство за взимане на много бързи решения, които на пръв поглед изглеждат инстинктивни и интуитивни.

На практика те обаче се базират върху изключително бърз анализ на информацията. Много често точно тези решения са по-точни, отколкото разширеният рационален анализ.

Разпространено е мнението за това, че слепите хора имат по-силно развити чувства, особено слух. Но това не е вярно. Слепите хора нямат по-остро изразени чувства.

Но слепите хора често са в състояние да използват по-добре натрупания през годините опит за изразяване на чувствата си. Например, когато върви в помещение въз основа на сензорно възприятие и вървейки към глас на човек, слепият често ползва интуицията си, за да направи много бързи и полезни изчисления.

Какво всъщност е интуицията

Хората са в състояние да развият интуицията си, за да помогнат на чувствата си да работят по-добре. Вслушвайте се във вътрешния си глас всеки път, когато трябва да направите някакъв избор.

Изключете за малко вашия разум и дайте воля на вътрешния си глас. Колкото и да е примамливо някакво предложение, ако усещате дискомфорт, ако нещо ви подсказва, че това не е вашият избор, по-добре е да се откажете.

Съзнанието ви съдържа само вашия личен опит, който е силно ограничен. Подсъзнанието ви е безгранично. Ако трябва да получите съвет, нещо да решите или да измислите, доверете се на интуицията си.

Отделете няколко минути за размисли и се опитайте да получите отговор от интуицията си. Отпуснете се и се успокойте и не по-малко от десет пъти повторете: „Сега интуицията ми ще ми подскаже...” Усетете как интуицията ви се опитва да ви помогне.

Не е необходимо да правите каквото и да е. Вършете си обичайните работи, отидете на разходка или вземете душ. Отговорът ще дойде, без да полагате каквито и да е усилия.

Можете да си представите вашата интуиция като мъдър старец или прекрасно момиче, от което да искате съвет в трудни ситуации. Това е много добър начин за развитие на детската интуиция.

Можете да тренирате интуицията си с помощта на колода карти. Трябва да сте сами в стаята, да изтеглите една карта и като се вслушате във вътрешния си глас, да познаете каква е тя – каро, пика, купа или спатия. Извадете една по една всички карти. Това ще ви помогне да усещате кога трябва да послушате вътрешния си глас.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
44
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Интуицията е голямо нещо
Интуицията е голямо нещо
07.04.2016 16:27
Не точно....интуицията е гласът Божи който ни насочва в правилния път и ни предпазва от нежелани случки-беди.Веднъж отивах на училище и по пътя глас ми каза че тя е зад мен да не се обръщам,но аз исках да видя дали наистина е момичето за което си мислех и като се обърнах....тя беше,момиче от моя клас която си беше малко простачка,но тя не ме видя за щастие...така разбрах че интуицията е голямо нещо!
0
0
Виракоча
Виракоча
25.02.2015 14:52
Тоя вътрешен глас ако си усили volumeto може да ви вкара в психиатрия. Там ще ви дават едни хапчета да пиете, ще трябва да ги криете под езика си и след това ги плюйте-Това го знам от опит, така извоювах свободата си да съм отново сред вас хора.
0
1
Monny Monsterr
Monny Monsterr
26.02.2014 23:57
Статията като цяло е хубава, но мисля, че може да се напише много повече по въпроса и още по-интересни неща.
0
0