sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Любовни фобии

Любовни фобии

Нина НордНина Норд
Джедай
760550
Любовни фобии
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Наближава празникът на Свети Валентин и това според почти всички хора по света е ден на любовта и щастието. Има обаче някои хора, които свързват този празник със страх и безпокойство, защото страдат от странни фобии.

Страхът от спазване на обещания, двани на представител на другия пол, се смята за не особено сериозна фобия, но все пак това може да се отнесе към аморафобията – страха от любовта.

Хората, които страдат от метрофобия, изпитват истински ужас от стихотворения и поезия, затова те няма да могат да дарят на половинката си стихотворение за любовта си, измислено от самите тях.

А ако получат обяснение в стихове за Свети Валентин, ще изпаднат в истински транс. Кутия шоколадови бонбони във вид на сърце е един от най-разпространените подаръци за празника на влюбените.

Любовни фобии

Но този подарък изобщо няма да зарадва хората, които страдат от шоколадофобия – панически страх от шоколад и всевъзможни шоколадови изделия.

Фобия, която е разпространена сред притеснителните хора, е еритрофобията – страхът да се изчервиш, ако нещо те притесни. При този вид изчервяване човек изпитва много неприятно чувство, защото го е срам, че хората виждат червеното му лице.

Има много хора, които поне веднъж в живота си са се сблъскали с не особено приятна целувка. Но има и хора, които изпитват истински ужас от целувката – този страх се нарича филемафобия.

Много жестока постъпка е да изпратите на човек, който страда от кардиофобия – страх от сърца – валентинка във формата на стандартното за празника на влюбените сърце.

Жените, които страдат от антрофобия – страх от цветя – няма да се зарадват, ако получат на празника на влюбените дори най-красивия и най-скъпия букет. Дори миниатюрно цветенце предизвиква у тях чувство на тревога.

Хората с хафефобия или афенфосмофобия ще се чувстват самотни в деня на Свети Валентин, тъй като тяхната фобия се изразява в това, че изпитват страх някой да се докосне до кожата им.

Главоболието, което е предизвикано от прекалено силен химически мирис или от изгаряне от горещ восък, обясняват защо някои хора страдат от кириофобия – страх от свещи.

Хората, които страдат от ануптафобия, страх от самота, биха направили всичко възможно, за да не останат съвсем сами, особено в деня на Свети Валентин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest