Промяната носи щастие

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k878
Промяната носи щастие

Учените съветват, ако искате да се чувствате по-добре, се опитайте да промените своята личност. Психолозите са установили, че когато говорим, че сме верни на себе си, това най-често означава, че действаме против нашия характер.

Проведени са изследвания с участие на групи студенти, които били въвлечени в различни видове дейност, такива като играта „Туистър” или обсъждане на медицинската етика в продължителност от 50 минути.

Резултатите от изследването били, че интровертния тип хора – тези, които са вглъбени в своя вътрешен свят, се чувстват повече „себе си”, ако се държат като екстроверти, тоест като тези, които са отворени към общуване с околните.

Когато срамежливият човек се окаже на парти и се ддържи като човек без задръжки, той със сигурност ще каже, че се е показал такъв какъвто е в действителност. Един от изводите на това изследване бил, че човек може да подобри психическото си здраве, като действа в разрез с характера си.

Да си гъвкав по отношение на своята личност е абсолютно нормално. Това обаче не значи да се отречеш от себе си или да се игнорираш. Просто според психолозите, хората са твърде консервативни по отношение на личността си и се придържат към това поведение, което им е удобно и познато.

Може да се струва, че когато се държите несвойствено за вас, то се преструвате, но учените твърдят, че това не е така. Съответствието със самия себе си се асоциира с поведението на общителния човек, дори за тези, които се характеризират като интроверти.

При това, изследването установило че аутичността или чувството, че сме себе си, се свързва със спокойно и разумно поведение, независимо от чертите на характера, на човека който играе тази роля.

Учените смятат, че подобно изследване ще помогне на хората да осъзнаят, че имат по-голям избор за това как да се държат. Поведението, което съотвенства на темперамента на екстраверт, има положително влияние върху настроението.

Такава освободеност ще ни позволи да пригласяме силно на радиото, да се запознаем с човека, който ни е харесал, да зададем въпрос в пълна зала, да изкажем пред всички мнението си, а това ще има положителен ефект за нас.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
52
47
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Виракоча
Виракоча
07.03.2015 00:58
Ако нямаш знания да проумеееш каква е ролята ти в този свят, ще се въртиш в омагьосан кръг на промени в търсене на щастието.
1
0
Melinda
Melinda
05.11.2010 18:54
Щастието е за онези, които имат куража да променят нещо в живота си.
2
0