sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Наука и Експерименти»Мистерията на огледалата на Козирев

Мистерията на огледалата на Козирев

Мистерията на огледалата на Козирев
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Николай Александрович Козирев е съветски руски астроном и астрофизик, роден 1908 г. Огледалата на Козирев са малко известни, но това изобретение на ХХ век може да се нарече вид машина на времето, опит за проникване в миналото или бъдещето.

Ефектите, които се получават, когато пространството се екранира с помощта на огледала, все още не са проучени и обяснени, но отдавна е известно гадаенето в тесен коридор с помощта на огледало.

Но днес не става въпрос за гадаене, а за странни структури, които променят времето - огледалата на Козирев.

Какво представляват огледалата на Козирев

Тези структури се наричат ​​"огледала" условно. Това са главно алуминиеви конструкции, направени под формата на спирала, които според учения са способни да отразяват физическото време, а също така могат да фокусират определени видове радиация, като лещи. Тези излъчватели могат да бъдат и биологични обекти. Най-често срещаният дизайн, с който са проведени най-много експерименти, е огледален лист от полиран алуминий, който е сгънат по специален начин - под формата на спирала с един и половина оборота по посока на часовниковата стрелка. Вътре в тази конструкция са поставени стол за доброволец и специално оборудване. На главата се поставя "шлем", подобен на тиган, със сензори.

Принцип на действие на Огледалата на Козирев

Ако се опитаме да обясним същността на това явление с "две думи", използвайки общоприетите представи на съвременното човечество, тогава можем да кажем следното: Огледалата на Козирев концентрират в своя обем тъмна материя. Повишената концентрация на тази материя допринася за насищане на аурата (иначе жизнената сила) на човек. Допълнителното насищане на аурата позволява на някои хора да преминат към нови нива на възприятие на реалността: да видят миналото и бъдещето, да намерят отговори на интересуващи ги въпроси и също да се почувстват по-добре.

Експерименти с огледалата на Козирев

Oгледалата на Козирев

В началото на деветдесетте години на миналия век бяха проведени много експерименти, по-специално експерименти върху екстрасензорното възприятие. Експерименталните резултати не са напълно ясни. Например, доброволци, поставени вътре в тези спирали, са изпитали различни аномални усещания, като „излизане извън тялото“, телекинеза, телепатия, предаване на мисли на разстояние. Всичко това е записано подробно в протоколите от изследването.

Една от целите е била да се изследват способностите на човек за ясновидство и да се тренират тези способности, да се предвиди бъдещето, способността да се виждат събитията от миналото. Тези способности, според изследването, са се увеличили драстично в „стаята“ от извит метал „огледала“.

Според теорията на Козиреввътре в неговите огледала времето променя своята плътност, което е причината за увеличаване на свръхсетивното възприятие. Интересни истории разказват тези, които остават в огледалната камера няколко часа. Започват да се чувстват преки участници в историческите събития, за които са чели в училищните учебници.

Точно пред тях се разиграват определени събития, познати и непознати действия и характери. Всичко това те виждат като на голям филмов екран. Как се случва всичко това все още е загадка. Механизмът на действие на огледалата на Козирев върху човешкото съзнание и време все още не е известен и току-що е започнал да се изучава. Трудно е да се каже дали темите се пренасят във времето или събитията от онези времена се излъчват пред тях в настоящето.

Експериментите са прекъснати, тъй като е открита известна опасност от тяхното продължаване. Но някой ден те ще бъдат подновени и ние ще можем да разберем всички тайни, които пазят Огледалата на Козирев. И може би дори първата машина на времето ще бъде проектирана да пътува до миналото или бъдещето, като в научнофантастичните филми. В края на краищата много от това, което преди се смяташе за измислица, се превърна в нашата обикновена реалност.

Между другото, известният лекар и изследовател Ернст Мулдашев, който неведнъж е бил на научна експедиция в Тибет, казва, че в сравнение с пирамидите на Египет и Мексико, тибетските пирамиди са много по-големи и повечето от тях са свързани с вдлъбнати каменни конструкции, които образно се наричали „огледала”. Тези тибетски "огледала" с неизвестен произход имат прилика с Огледалата на Козирев.

Козирев твърди, че времето е енергия, която може да бъде концентрирана, компресирана или разтегната. В експерименти, проведени с помощта на неговите проекти, е постигнато явлението компресия на времето. Ето защо може да се предположи, че каменните огледала в Тибет имат способността да компресират времето. И тъй като те са огромни по размер, тогава там времето е компресирано до голяма степен.

Oгледалата на Козирев какво са
Снимка: Instagram

Именно това действие може да обясни странния инцидент с четирима алпинисти, посетили района на някое от тези огледала. Само за една година след експедицията всички остаряват и умират. И може би по същата причина ламите силно препоръчват да не се отклонявате от "свещения път", а долината, лежаща пред каменното огледало, се нарича "долината на смъртта"

Постулатите на Николай Козирев са изключени от училищните учебници, а експериментите с огледалата на Козирев са засекретени и практически прекратени. Учените се страхуват от това, което човек наистина представлява. Времето е едно от най-необяснимите понятия във философията и физиката. Възможно е евентуалното по-нататъшно изучаване на феномена на огледалата на Козирев да ни доближи до разбирането му.

Вижте още: Пътуване във времето е възможно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest