sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Любопитно»Какъв е мъжът с името Боян?

Какъв е мъжът с името Боян?

мъж Боян
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

В своя Речник на личните и фамилни имена в българския език, професор Стефан Илчев отделя важно място на името Боян, тъй като се счита за едно от най-важните старобългарски имена, задължително давано на престолонаследника в Първата българска държава.

В най-старите езикови пластове се открива името в тюркските езици със значение на богат. В старобългарския език то е звучало като Баян и оттам идва връзката с аварски език.

Името Боян се свързва и с келтско-ирландските народи чрез името на племето Боии, а значението на името сред тези народи е благороден и силен.

В старобългарски значението повече се отъждествява с войн и се асоциира с бой, битка. Наставката -ан е характерна за имената с български произход.

Нумерологичното число на името в хороскопа е 7, което показва, че са подвластни на любовното чувство, те искат да излъчват и даряват любов. Духовността е качество, което много повече им подхожда от материализма.

Носителят на името Боян е ярка и непокорна личност. Притежава изключително самообладание, в същото време е настоятелен и пълен с енергия. Определено хората с това име са безстрашни и не отстъпват пред нищо. Лоялността им към близките и приятелите е характерно тяхно качество, което граничи с безкомпромисност, ако някой засегне принципите им.

Умеят да изразят признателност и благодарност към всеки, който им е показал добро отношение към тях, оказал им е помощ и подкрепа в труден момент.

какъв е мъжът Боян

Характерът на мъжа с име Боян може да се определи като разумен и внимателен. Интелектът и емоциите се преплитат, но без някое от тях да вземе връх и затова го ръководят по равно.

Присъщ му е специфичния за силните личности избухлив нрав, понякога припряност в действията заради което после съжалява. Като всеки уравновесен и твърд характер, мъжът с име Боян не се страхува или срамува да се извини.

Дълбоко в себе си носи романтична душа, но му пречат задръжките да го показва. Жената до мъжът Боян трябва да спечели доверието му, за да стигне до сърцето му. Топли отношения му носят връзки с жени с името Веселина и Жаклин.

Боян и Бояна, както е женският вариант на името, празнуват имен ден на 6 януари, на църковния празник Богоявление. Датата на празника не е динамична, заради това се отбелязва по едно и също време всяка година.

Вижте още какъв е мъж с името Борис.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest