Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Зли сили и енергия»Защо не трябва да ядете храна, приготвена от болен или нещастен човек

Защо не трябва да ядете храна, приготвена от болен или нещастен човек

Защо не трябва да ядете храна, приготвена от болен или нещастен човек

Вкусът и ползите от храната зависят от състоянието, в което е била приготвена. Кой я е приготвил, какво е преживял този човек, какво е здравето му и какви са мислите му?

Това се оказва, че е много важно, особено ако имаме някаква емоционална връзка с този човек. Точно тогава храната, която приготвя, ни въздейства особено силно.

Храната е енергия

Храната има енергия

Случва се да купите храна от добре познато място, където винаги е била вкусна, но да изхвърлите всичко. Не че е безвкусна, няма от какво да се оплаквате: всичко е свежо, добре приготвено, изглежда перфектно - същото както винаги. Но е безвкусно до такава степен, че не може да се яде. Като стиропор. Въпреки че има сол и подправки...

Връщате се да вземете нещо друго от същото място. Продавачът ви пита: Не хапнахте ли добре с предишната порция, има ли проблем? . Казвате му, че по някаква причина храната е била много безвкусна. И лошият вкус в устата остава дълго време.

Той ви признава, че и други се оплакват от същото. Но, готвачът не се е променил, рецептата също. Всички същите продукти... Но, казва, че готвачът в момента скърби много - починал е баща му, когото много обичал. Тревожи се, плаче, но работи. Семейството му трябва да преживява, все пак.

Така. В състояние на остра скръб човек прехвърля енергията си към храната. Органолептичните ѝ свойства се променят, вкусът се променя - опитите показват, че наистина има връзка.

Нищо чудно, нали според древното поверие прясното мляко е вкиснало при присъствието на вещицата и тестото не е втасало. А за вещици често са смятани хора, които са психично болни или се отличават с изключителна злоба и завист. Или са страдали от тежка депресия - това се е смятало за "щета".

Храна от нещастен човек

Следователно храната може да стане безвкусна дори в ръцете на опитен готвач, ако той в момента има някакъв проблем. А ако зъл човек ни почерпи, можем дори да се отровим - енетичната нервна система ще реагира на такава "почерпка".

Освен това прието е, че не трябва да се взема храна от болни, нещастни или бедни хора - заедно с храната можете да вземете чужд негатив. Особено ако познавате човека или очевидно виждате признаци на болест или бедност. Или най-вече на злоба.

Храната е енергия, но не само калории и повечето хора са го усещали. Това е всъщност по-фината „емоционална енергия“, както някои учени сега я наричат. Затова внимавайте какво ядете и кой ви е сготвил, особено ако сте силно чувствителен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest