Ернст Мулдашев

Ернст Мулдашев

Ернст Рифгатович Мулдашев е известен руски и съветски офталмолог хирург, доктор по медицина, професор, директор на Всеруския център по очна и пластична хирургия, хирург от най-висока категория, почетен консултант на университета в Луисвил (САЩ), международен член на Американска академия по офталмология.

Уникалният биоматериал Алоплант (Alloplant), създаден от Ернст Мулдашев, направи възможно възстановяването на зрението на хиляди хора от цял свят. Той става автор на редица научни методи, създава уникалния биоматериал, пише за научни трудове и провежда изследвания. Смятан е за педагог и голям експериментатор.

Професор Мулдашев е организатор на около дузина научни експедиции, посветени на изследването на древните цивилизации. Освен това Мулдашев три пъти става шампион на Съветския съюз по спортен туризъм. Книгите на Ернст Мулдашев, написани в резултат на експедиционна работа, вече повече от пет години са световни бестселъри: общият им тираж днес наближава 10 милиона копия. Освен това статиите на Е. Мулдашев редовно се публикуват в авторитетни и популярни издания в Русия. Ернст Мулдашев е най-издаваният автор в Русия в жанра на научно-популярната литература.

Детство и младост на Ернст Мулдашев

Ернст Мулдашев е роден в Башкирия на първия ден от 1948 г. в село Верне-Серпеново. Момчето прекарва детството си в компанията на брат си, с когото посещава и завършва училище в Салават. Майка му е лекар и той решава да избере професия, следвайки нейните стъпки, въпреки че Ернст първоначално има планове да стане геолог, но приоритетът се променя.

В търсене на висше образование младежът влиза в Башкирския държавен медицински институт, който успешно реализира. Още през 1972 г. той държи в ръцете си диплома за завършване на университета, след което в биографията му се появи първата работа - Изследователският институт по очни заболявания в столицата на Башкирия.

Личен живот на Ернст Мулдашев

Ернст Мулдашев има съпруга на име Татяна. Като цяло хирургът практически не покрива личния си живот. В различни социални мрежи можете да намерите акаунти, посветени на лицето на Ернст, но е известно, че професорът не прекарва време в интернет и не поддържа тези страници сам. Както и преди, Мулдашев продължава да обикаля света, посещавайки азиатски страни, но не като турист, а участва в различни експедиции.

Книги и кариера на Ернст Мулдашев

На Ернст му трябва само десетилетие, за да стане ръководител на отделението по реконструктивна и пластична хирургия в изследователския институт. За да повиши собствената си квалификация, работи в болница, а от 1988 г. в продължение на две години е ръководител на трансплантационна лаборатория за офталмологични процедури.

След това лекарят с изключителен талант е назначен за директор на Националния център по очна и пластична хирургия. Неговите изследвания, проведени с цел напредък на медицинската наука, често стават обект на критика. Стига се дори до обвинения в продължаващи експерименти върху хора.

В периода от 1990 до 1993 г. лекарят е член на Държавната дума, което до известна степен го спасява от атаки. Обществото поставя под съмнение постиженията на специалиста, въпреки че Ернст изобретява няколко десетки модели и патенти, приложими в областта на офталмологията. Има десет чуждестранни патента, около триста научни публикации и седем монографии по медицинския си профил.

Мулдашев е създател на такава посока като регенеративната хирургия, която включва отглеждането на нови тъкани, както и развитието и изучаването на алопланта. Биоматериалът се образува в резултат на обработката на трупна тъкан, която се извършва в специален разтвор.

Професорът развива и концепцията за офталмогеометрията. Критиките към лекаря от професионалните среди започват да се разпространяват, когато той обявява публично, че е успял да трансплантира орган на зрението на пациент. В резултат на това Ернст бързо е разкрит, тъй като в резултат на операцията зрението на лицето не се връща.

Известен е случай на излекуване на известната треньорка Тереза Дурова, която се смяташе, че има безнадеждна болест, след което, според самата пациентка, способността ѝ да вижда се връща към нея. Според докладите той е трансплантирал донорското око и е върнал зрението на пациента, но някои офталмолози отричат реалността на операцията за трансплантация на око поради фундаменталната невъзможност за възстановяване на зрителния нерв. Коментирайки ситуацията, самият Мулдашев каза, че е трансплантирал роговица и ретина на окото.

Ернст Мулдашев и атлантите

Мулдашев е автор на повече от 50 руски патента за изобретения и полезни модели, 10 чуждестранни патента, повече от 300 научни публикации, включително 7 монографии:

- Стафиломи на склерата, 2000 г.;

- Хирургия на черния дроб и жлъчните пътища, 2005 г.;

- Усложнена глаукома, 2005 г.;

- Социални и биомедицински аспекти на тъканната трансплантация, 2007 г.;

- Изповеди на хирурга. Как направих първата в света трансплантация на око, 2010 г.;

- Правилно ли оперираме глаукома, 2013 г.;

- Регенеративна медицина. Биоматериали Алоплант в очната хирургия, 2014 г.

Печели известност и като автор на редица езотерични книги, вестникарски публикации и филми на мистични теми, свързани с експедиции до Крит, Египет и Тибет за изучаване на древни цивилизации.

Ернст Мулдашев много обича Тибет, традициите на Изтока, пътешествията и всичко свързано с тях. Неговите хобита стават основа за почти научните трудове на лекаря. Най-популярните му произведения са:

- В търсене на града на боговете. Том 1. Трагичното послание на древните. (2002);

- В търсене на града на боговете. Том 2. Златните плочи на Харати (2002);

- В търсене на града на боговете. Том 3. В обятията на Шамбала;

- В търсене на града на боговете. Том 4. Предговор към Матрицата на живота на Земята (2002);

- В търсене на града на боговете. Том 5. Матрицата на живота на Земята (2002);

- Трагичното послание на древните;

- В обятията на Шамбала;

- Златни плочи Харати. Том 1.;

- Златни плочи Харати. Том 2.;

- От кого сме произлезли? Част I Среща с господаря (1999);

- От кого сме произлезли? Част II. Какво казаха тибетските лами (1999);

- От кого сме произлезли? Част III Светът е по-труден, отколкото си мислехме (1999);

- Тайнствената аура на Русия;

- Матрицата на живота на Земята;

- В ръцете на Дракула;

- Пътеводител за мистериозните места на планетата. (Е. Мулдашев, Н. Зятков).

Ернст обича да развива дискусия за уникалността на населението, живеещо в Тибет. Той има собствено мнение по отношение на теорията за произхода на човека, в която смята хората за "деца на атлантите".

Неакадемични изследвания на Ернст Мулдашев

Ернст Мулдашев за Хималаите

Офталмогеометрия. Е. Мулдашев и сътрудниците му провеждат експеримент, при който на хората се дават снимки на лицата на известни хора, разрязани на три части - долна (уста), средна (очи), горна (чело, коса). Идентификацията е успешна само по „очната част“ на лицето. Въз основа на получените резултати се предполага, че окото като сканиращ лъч разчита двадесет и два параметъра. В резултат на това е създадена компютърна програма, с помощта на която е възможно да се възстанови външният вид на човек по очите. Чрез сканиране на снимки на очите на всяка раса по земното кълбо е изчислено как може да изглежда средното око; според изложеното предположение такова око принадлежи на представители на тибетската раса. Чрез математическо приближение е направено местоположението на очите на хората от всички раси по света - в резултат на това са получени четири хипотетични начина на човешка миграция по земното кълбо, чиито източници водят до регионите на Тибет. Също така с помощта на офталмогеометрия е направен портрет на съществото, което притежава очите върху храмовете в Тибет.

Човешки генофонд. Според Мулдашев човешкият генофонд е хипотетично образувание, което представлява съвкупност от самадхи пещери, разположени главно в Хималаите, в които хората от предишни цивилизации са в „запазено“ състояние (състояние на самадхи или самадхи). Теорията е псевдонаучна.

Опровержение. За да разгадаят тайните на мистичната земя Шамбала, експедиция от руски учени и алпинисти замина за Тибет. Членове на експедицията RATT (Russian Adventure Travel Team), организирана от Руското географско общество с подкрепата на Комсомолская правда, изследват района на планината Кайлаш, под която се предполага, че се намира подземната прекрасна страна. Учените се изкачват до почти недостъпната "врата към Шамбала", разглеждат "каменния лазер", посещават мистериозната "Долина на смъртта". Но „чудеса“ не са открити: всички артефакти, описани в книгите на Ернст Мулдашев, са от абсолютно естествен произход.

Ернст Мулдашев днес

Днес, на 74 години, Мулдашев е член на Международната академия на науките и Обществото на офталмолозите на Русия, има званието Почетен медицински работник на Руската федерация. Продължава медицинската си дейност и все още провежда изследвания и приема пациенти. Ернст извършва около 800 операции годишно.

Преди около две години по руския Канал 1 лекарят казва, че е открита "вискозна вода", която предизвиква регенерация на клетките, но по някаква причина професорът решава да не предоставя доказателства за това на обществеността.

Мулдашев често се впуска в изучаването на необичайни случаи от медицинската практика и когато през есента на 2019 г. в интернет се появи информация за рядко заболяване на момиче от Армения, което има кристали вместо сълзи, той решава да излекува пациентката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest