Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Бижута и Камъни»Кристали за спокойствие

Кристали за спокойствие

Кристали за спокойствие

Кристалите са красиви скъпоценни камъни, които се отличават със своята магнетична визия. Освен външността кристалите носят и енергийни сили, способни да променят посоката на човешкия живот към по-добро.

Още от древността скъпоценните камъни са приемани като магични извори за лечение на ума, душата и сърцето, както и за средство за пречистване от негативната енергия.

Всеки скъпоценен камък отговаря за определен аспект от човешкия живот, а ето кои са тези, които се грижат за спокойствието, мира и хармонията:

1. Кехлибар

Кехлибарът е един от най-прочутите кристали, който има основната роля да абсорбира негативната енергия. Този кристал има функцията да действа успокоително и да възвръща баланса в човешкия живот. Кехлибарът пречиства и всява душевен мир. Освен това този камък има лечебни свойства и в миналото е служел като лекарство срещу проблеми със ставите, бъбреците и стомаха.

2. Аметист

Аметист за успокояване

Аметистът е скъпоценен камък, който има ролята да облекчава депресивните състояния, стреса, тревожността и страха. Той има функцията да помага при проблеми с различни зависимости или здравословни проблеми като главоболие, психически разстройства, нестабилна кръвна захар. Освен това аметистът има силни духовни свойства, които намаляват раздразнителността и всяват вътрешна хармония.

3. Аквамарин

Аквамарин за успокояване

Този красив син камък има силно успокояващи способности, които спомагат за намаляване на стреса, успокояване на ума и намаляване на негативните мисли. Този кристал изпълнява силно градивна функция, като спомага на личностното развитие и надгражда интелектуалните способности. Освен това има свойството да подсилва проявите на толерантност и да намали осъдителните дейности. Аквамаринът превъзпитава човека и го спасява от неговите вредни навици, като му предава вътрешен мир и смирение.

4. Смарагд

Смарагд за успокояване

Смарагдът е прелестен скъпоценен камък с много благоприятни функции в различни аспекти от човешкия живот. Този кристал за спокойствие дава единство, закрепва човешките връзки, всяка хармония, мир и разбирателство. Скъпоценният кристал има способността да увеличава комуникативните и умствените възможности, да дава нови кръгозори и посоки за развитие. Смарагдът спомага на човека да осъзнае това, за което досега не си е давал сметка, и му помага да намери пътя на смирението и израстването.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest