sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Зли сили и енергия»Какво значи, ако намериш нож?

Какво значи, ако намериш нож?

Какво значи, ако намериш нож?
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Още от древни времена хората са предубедени спрямо появата на определени предмети в дома. Това е така, тъй като тя определено се свързва с дадени символни значения, които предвещават скорошно събитие в дома.

Ножът е предмет, който буди асоциации за вещерство, магия и тъмни сили. Ето как обаче се интерпретира появата на нож под някаква форма:

Появата на нож в дома най-често се тълкува негативно. Обикновено това е знак за бъдещ семеен конфликт или скорошна раздяла с близък човек. Освен това ножът може да означава телесна повреда или нападение.

В европейската култура ножът се тълкува спрямо неговите външни характеристики. Ето какви са тълкуванията:

- Смята се, че ножът със счупено острие е знак, че ви очакват негативни житейски ситуации, за които трябва да се подготвите;

- Ако намереният нож е с остър край, то това е лошо предсказание. Най-вероятно ви подсказва за бъдещи трудности, несполуки и загуби в личен и професионален план;

Символика на нож

- Ако намерите нож, който е ръждив, то това се интерпретира като бъдеща раздяла. Вярва се, че скоро ще се разделите с любимия човек;

- Приема се също, че заземеният нож с разбит край символизира провала. Най-вероятно вашите желания и мечти няма да се изпълнят и дори ще се окажат невъзможни.

Счита се още, че ножът е предмет, който превъплъщава енергията и силата на своя собственик. Ако го намерите на улицата и го присвоите, то ножът ще ви прехвърли този енергиен заряд, както и съдбата на вашия предшественик. Затова подобна находка може да ви донесе благосклонно или пък обречено бъдеще.

Ето още какво означава намирането на нож на улицата:

- Намереният нож може да предсказва за бъдещо преместване на ново място;

- Ножът на улицата може да се тълкува като продължително тежко заболяване или хронична болест;

- Намереният нож на улицата може да се интерпретира като неуспехи на работното място;

- Ножът е и знак на раздялата – ако го намерите на улицата, вероятно ще претърпите раздяла с ваш любим човек.

Въпреки негативните значения, ножът може да се приеме и за защитно средство. Затова в миналото бъдещите майки са заспивали с нож под възглавницата, който да ги опази от влиянието на злите сили.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest