sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Бижута и Камъни»Иолит - влияние и свойства на минерала

Иолит - влияние и свойства на минерала

Иолит
Козметична Чанта за Пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
20.00 лв.
Виж ››

Иолитът е определен от минералозите като вид сложен алуминиев силикат на магнезий с желязо. Има лилав или син цвят и ромбична система. При счупването скъпоценният камък е кух с твърдост по универсалната скала на Моос 7. Повечето екземпляри са със стъклен блясък.

Сред различните характеристики на минерала си струва да се подчертае неговия плеохроизъм - променя цвета си в зависимост от светлината или ъгъла на гледане. Като се има предвид осветлението, минералът хвърля лилав или жълто-кафяв оттенък. Понякога цветът му почти изчезва. В старите времена го наричали още виолетов камък заради богатия си тон.

В природата има камъни, осеяни с хематит, който му придава кафяв оттенък. Магнетитът примесва минералите с красив блясък, което ги прави още по-привлекателни. В редки случаи се откриват микрочастици циркон и апатит, което провокира пожълтяване на някои области. Именно този нюанс дава възможност да се разпознае автентичността на камъка.

Химическата формула на иолита е (Mg, Fe) 2 Al 4 Si 5 O 18.

Практическа употреба на Иолит

За направата на мъниста, сувенири или занаятчийски бижута се използват мостри от най-високо качество.

Легенда за Иолит

Иолит - влияние и свойства на минерала

Историята на Иолита може да се проследи до времето на викингите, когато им е позволявал да се движат по морето дори при лошо време. Следването указанията на плочки (лещи) от минерала улеснявало пътниците да разберат накъде да плават. Колкото и да е странно, много години по-късно лилавите плочки позволили на навигаторите на големи кораби да се ориентират в пространството, независимо от времето на деня.

Магическо влияние на Иолита

Магическите способности на камъка включват способността за изглаждане на конфликтни ситуации и подобряване на взаимното разбиране на семейните двойки. Той е покровител на тези, които се занимават с творчество, подходящ и за медитация. Отбелязва се фактът, че много хора с различни религиозни ориентации усещат положителната енергия на камъка.

Понякога го наричат камъка на ясновидците, защото редовното му носене може не само да развие интуицията, но дори да отвори завесата към бъдещето. Човек може да има пророчески сънища, които ще подскажат изход от различни ситуации.

Литотерапевтите препоръчват да гледате камъка няколко минути преди лягане, което помага за възстановяване на спокойствието и възстановяване на нервната система. Учените твърдят, че помага за укрепване на имунната система.

Струва си да се отбележи, че камъкът се използва като талисман и позволява на собственика му да намери духовна хармония в семейството, липсата на конфликти в работата и покровителството на властите. Перфектно отразява негативните енергийни шокове, предпазва от клевета и завист.

Този камък е предназначен за хора, които трудно се измъкват от дългове, или за тези, които са запознати с шопахолизма от първа ръка. Носенето на бижута с Иолит ви позволява да подредите нещата в живота си, да изясните мислите си и да ви помогне да намерите изход от трудни ситуации. С него се притъпява чувството за страх и депресия, появява се желание за действие.

Лечебни свойства на Иолит

Една от основните характеристики на камъка е неговата лечебна сила, насочена към борба с нервните заболявания. За да го използвате за целта, трябва внимателно да разгледате камъка поне 15 минути. Така можете да се отървете от обсесиите и страховете. За да спите дълбоко и спокойно, се поставя в таблата на леглото или под възглавницата.

Друго уникално свойство на йонообменника е да ускорява метаболизма, което помага да се отървете от излишните килограми. Също така ноктите и косата се укрепват, главоболието изчезва.

В случай че иолитът е поставен в сребро, той е в състояние да зарежда вода, като ѝ дава енергия. Това се прави преди лягане, като се хвърли пръстен с камък в чаша с вода.

Ако говорим за съвместимостта на камъка с различни професии, той е показан за носене от ръководители на полети и хирурзи, които се нуждаят от максимална концентрация и способност за бързо решаване на всеки проблем.

Влияние на Иолита върху знаците на зодиака

Иолит - влияние и свойства на минерала
Снимка: boredpanda

Тези минерали са подходящи за Водолей, Везни и Близнаци. Могат да ги носят и на други знаци на зодиака, но като вземете предвид някои от нюансите. Например минералите със светъл цвят, които често се наричат вода, се препоръчват за хора, родени под знака на Водата.

Камъни с различни примеси, които ви позволяват да постигнете ефекта на котешко око може да се носят от Лъв. Някои екземпляри, осеяни с хематит, са подходящи за родените под знака на Земята.

Как да носим камъка

Може да се носи не само като декорация, но и като масивен камък в джоб или портмоне. За жените той е в перфектна хармония с неща, изработени от шифон, коприна или сатен, което позволява на образа да бъде романтичен и изискан. Камъкът няма възраст и ще бъде подходящ както за зрели жени, така и за млади момичета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest