sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Вярвания, Традиции и Обичаи»Отключете късмета си с катинар!

Отключете късмета си с катинар!

отключване на късмета с катинар
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Суеверията са необятна тема за разговор, но спазването на всякакви правила, за да се избягват евентуални нещастни стечения на обстоятелствата може да превърне живота в истинско мъчение.

Откъде са дошли тези вярвания, така упорито вкоренени у някои хора?

Мистичните церемониални традиции са използвани широко от предците ни и продължават да бъдат актуални и в съвременността. Не са малко хората, които ежедневно правят различни заклинания, за да сбъднат определени събития, въпреки ироничното отношения на реалистите към древните обичаи.

Сред множеството ритуали има един, който заслужава повече интерес, защото предполага минимални усилия и никакви магически способности. Той не може да навреди по никакъв начин, но пък оставя приятното усещане у практикуващия, че е помолил за висше благоволение вселенските сили и може да разчита на тяхната благосклонност, а това действа добре на психологическо ниво.

Ритуалът се нарича отключване на късмет с катинар и е просто действие, което дори може да бъде забавно. Неговото начало идва от обета на влюбените, заключващи любовта си с катинар. Традицията има най-дълбоки корени в Италия. Там влюбените двойки изпълняват ритуала на моста Милвио и хвърлят ключа в река Тибър.

Днес туристическият бизнес предлага тази екзотична възможност на много места по света. Освен мостовете удобни места са кули, стени, дървета и други любовни символни места.

От тази традиция днес е взета силната положителна мисъл и е претворена в ритуал, който може да се направи при финансови трудности, работни неволи, разочарования в любовта и много други неблагополучия, които упорито преследват човека в определени моменти в живота.

За отключване на късмета с катинар единствените предмети, които са необходими, са катинар и ключ. Той трябва да бъде нов, за да не е зареден с чуждо енергийно влияние. Самият ритуал стъпка по стъпка е съвсем прост.

Катинарът се заключва и се поставя под възглавницата в 3 поредни нощи. След това се взима навън. Тайнството трябва да се извърши на кръстопът. Там се отправя кратка молитва за повече късмет в живота. Няма точно определен текст, който трябва да се научи, със свои думи всеки ще изкаже желанието си.

След молитвата катинарът трябва да се отключи, да се намери течаща вода, където да се хвърли заедно с ключа. Така негативната енергия ще бъде отмита от водата.

Този прост и приятен ритуал не изисква почти нищо, но действа отпускащо на психиката, освободена вече от тягостни мисли и очаквания и освобождава живителните сили, които носи всеки от нас. Ведрото настроение и възродената вяра в собствените сили си струват усилието да се изпълни ритуалът отключване на късмета с катинар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest