sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Щастие и успех»Какво е завързан късмет и как да го развържем?

Какво е завързан късмет и как да го развържем?

Какво е завързан късмет и как да го развържем?
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Думата късмет идва от арабски и визира това, което съдбата ни е отредила. Днес носи малко по-различен нюанс. Това е човешката способност да бъдат привлечени онези обстоятелства, които имат най-благоприятно въздействие върху личния живот. Късметът е движеща сила в колелото на съдбата и нейно предопределение.

Погледнато от гледна точка на енергията, защото в това мисловно поле най-важни са енергийните проявления, това е способността на аурата на човека да вибрира на ментално ниво с постоянна силна честота и така да провлича само позитивни и чисти емоции.

Силата на късмета е нещо, осъзнато от най-дълбока древност. От времето на първите ловци хората са осъзнали с инстинкта си за оцеляване, че привличането на късмета е от много голямо значение.

Днес хората вярват, че това е божествена даденост, нещо предопределено. Затова и се правят и носят все още както в древни времена талисмани, амулети и други магически предмети за привличане на късмет.

Има обаче моменти, когато късметът ни изоставя. Амулетите не действат и всичко в живота бързо се разпада. Енергийният баланс на човека е сериозно нарушен и той не може да се настрои на фините вибрации, нужни му за възстановяване на хармонията.

Какво се е случило?

Хората някога са казвали, че на такъв човек е завързан или заключен късмета и е нужно да се отвърже или отключи. Дали е суеверие, или в него има някакво рационално зърно, е въпрос на лично възприятие, но така или иначе има ритуали за привличане на щастие и късмет, които съществуват под названията отвързване на късмета, отключване на късмета. Ето най-известните сред тях.

Отключване на късмета с катинар

Завързан късмет

В четвъртък вечерта катинар се заключва, но задължително от човек, който още е в юношеска възраст. Катинарът се слага под леглото на човека, чийто късмет е заключен. На следващия ден се отива в църква и се дава на първия човек, който излезе отвътре да го отключи. Този ритуал се повтаря 3 поредни седмици, а отключеният катинар се закачва да виси над входа на дома на този, чийто късмет е бил заключен.

За отключване на късмет се носи заключен предварително катинар и се отключва на кръстопът, като се нарича да се отключи късметът на този, който е споходен от различни нещастни обстоятелства. В народната култура кръстопътят е място, наситено с магии. Там пътя е отворен във всички посоки и затова ще се отвори и пътя на поразения от злото човек.

Тези стари ритуали ни водят още в предрелигиозни времена, носещи следи от култ към природните сили. Доказали своята дълговечност, те заслужават уважение и вяра.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest