Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Любопитно»Билки, които ще пречистят енергията в дома

Билки, които ще пречистят енергията в дома

дафинов лист за пречистване на енергията в дома

Билките са чудодейни растения, които дават здраве и енергия на тялото. Но не само – те имат магически свойства и се използват за редица ритуали. От древни времена се знае, че някои билки пречистват дома от негативна енергия.

Най-често това се прави чрез кадене – билката се запалва и след като погори за секунди, се изгасява. Образува се гъст и силно ароматен дим, който се отделя, докато растението тлее. Добре е през това време то да се постави в керамичен или метален съд.

Собственикът на дома или човекът, който кади, трябва да обиколи всички стаи на жилището заедно с димящата билка. През това време се наричат думи за прогонване на злата енергия – например „Отидете си зли сили“, „Всичко лошо да си отиде“, „Злата енергия да напусне дома ми заедно с дима на тази билка“ и т.н.

Особено внимание се обръща на ъглите, където много често се задържа негативна енергия. Вратата и прозорците трябва да са отворени, за да може през тях да „издими“ всичко лошо.

Но дори да не кадите, само наличието на някои билки у дома ви е достатъчно, за да подобри енергията. Ето кои са най-известните билки за пречистване на дома.

Дафинов лист

С него може да прекадите дома – димът му е много силен и ще очисти жилището ви от зли сили и зли намерения. Много е полезен, ако имате подозрения за зли помисли срещу вас. Той също се ползва и при повишена тревожност. През останалото време може да държите няколко листа до входната врата, за да предпазва дома ви. Ако посадите дръвче дафинов лист в двора, ще осигурите още по-стабилна защита.

Лавандула

лавандула за пречистена енергия

Заради красивите цветове и уникалния си аромат, тя е подходяща за постоянно отглеждане в саксия у дома или в градината. Изберете лавандула, ако подозирате негативна енергия, която пречи на съня и спокойствието ви.

Босилек

Разпространен е в много държави като близките Гърция и Турция. Вярва се, че ако винаги има китка босилек до вратата, у дома никога няма да влязат лоши сили, а негативните енергийни потоци ще бъдат прогонвани. Може да се закачи и вътре, а също – да си засадите босилек в саксия за домашно отглеждане. Важен е за много ритуали, включително църковни.

Салвия

Известна е още и като градински чай. Това е едно от най-подходящите за прекаждане растения. Трябва ви китка салвия, която да изгони с магическия си пушек всякакво негативно натрупване от дома ви. Спазвайте описаната вече по-горе процедура.

Кедрово дърво

Също много подходящо за прекаждане. Ако не разполагате с кедър, просто ползвайте борови клонки. И двете са много подходящи дори само като декорация на дома – едновременно красив растителен декор, но и силно средство за пречистване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest