Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Амулети и Талисмани»Амулет Луница - за какво помага?

Амулет Луница - за какво помага?

Амулет Луница - за какво помага?
Снимка: dversam.ru
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Амулетът е предмет, който от древни времена е имал предназначение да пази и защитава своя собственик. Амулет от латински се превежда като защита, предмет с магически свойства за защита.

Най-често амулети се носят на тялото или се разполагат в жилището или близо до него. Силата им е оценена в древни времена, когато човекът е разбрал, че негативната енергия има разрушителна сила.

Най-силни и оттам най-ценни са амулетите, предавани от поколение на поколение. Един от най-старите символи, ползвани като защитник, е луница - амулет, изображение на Луната. Те са насочени главно към женската половина от човечеството, защото Луната е небесното тяло с най-силна връзка и влияние върху жените.

Домашният амулет на Луната е бил разпространен най-напред в Древен Египет и после е пренесен в Европа и Азия. За славяните амулетът Луна има особена стойност, заради това че е необичаен амулет, предпазващ от всяко негативно въздействие. Стилизираното изображение на Луната се носи на врата и демонстрира връзката на принципите на Вселената с вътрешната енергия на индивида, особено силно подчертано при жените.

Луницата има доста неочакван вид. Всяка линия в този амулет има свое скрито значение и своя роля. Обикновено се прави от сребро или бронз. Формата е на полумесец, а краищата са завити надолу. В украсата влизат триъгълници с тайно магическо значение. За посветените - лунарисът е копие на лунния цикъл.

Луница
Снимка: historicaldis.ru

Магическите свойства идват от хармонизирането на енергията на Луната. Свойствата на амулета луница се разкриват най-добре при пълното енергийно свързване със своята собственичка. Тогава всички негови качества стават активни. Високите положителни вибрации на амулета оказват влияние върху заобикалящата среда. Изпълват я с положителна енергия.

Най-силната защита на лунния амулет е срещу болести и отрицателни енергийни влияния. Лунната светлина пази не само своята собственичка, но и нейния дом, изпълва къщата със светлина уют и топлина.

Отдавна е известно, че магията работи за този, който вярва в нея и тя е в състояние да подобри живота, пазейки всичко ценно в него със силата на най-близкото до Земята небесно тяло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest