Sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Интересни Факти»Мистериозната смърт на Брус Лий и сина му Брендън Лий

Мистериозната смърт на Брус Лий и сина му Брендън Лий

Мистериозната смърт на Брус Лий и сина му Брендън Лий

Независимо дали си падате по филмите, показващите китайските бойни изкуства, или по-точно кунг-фу, то няма как да не сте впечатлени от представянето им на света от Брус Лий и неговият син Брандън Лий, които по стечение на обстоятелствата стават по-известни, след като умират при странни обстоятелства, а не приживе.

Да си припомним фактите около мистериозната смърт на тези филмови легенди.

Брус Лий умира по време на снимките на филма Играта на смъртта (може да го срещнете и като Смъртоносна игра), който излиза по екраните през 1978 г. В самия филм Брус Лий участва по-малко от 30 мин, защото получава мозъчна едема. Това гласи медицинският доклад по случая.

Това е основната версия, но въпросите и догадките около смъртта му, която нелепо го застига, когато той е едва на 32 г., са много. Според някои негови близки той е бил отровен, и то вероятно от китайската мафиотска група, подвизаваща се под името Триадата, с която навремето актьорът е има конфликт. Предполага се, че за да се стигне до смъртта на Брус Лий, Триадата е използвала т.нар. китайска техника на забавена смърт. А може и да е бил отровен, защото е разкрил пред света повечето тайни, касаещи китайското бойно изкуство.

Всичко това се случва през не толкова далечната 1973 г.

Приживе Брус Лий успява обаче да предаде кунг-фу знанията си на своя син, Брандън Лий, който още на 5 годишна възраст започва да заема участие в някои филми, застанал редом до баща си. Съдбата на син и баща е сходна.

Брендън Лий

Брендън Лий умира едва на 28 годишна възраст също на снимачната площадка по време на заснемането на прочутия филм Гарванът. Отново след нелеп инцидент - не е ясно как и защо, но се оказва, че оръжието, което трябва да бъде използвано по време на снимките, е заредено с истински патрон. Брандън Лий умира на 31.03. 1993 г., само няколко седмици преди планираната му сватба с Елиза Хътън.

Дали някакво проклятие е тегнало над семейство на баща и син Лий (Лий е псевдоним), никой не може да каже, но самата Линда Лий, съответно съпруга на Брус Лий и майка на Брандън Лий, е убедена, че и в двата случая се касае просто за нелеп инцидент.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest