sanovnik.bg»Статии»Астрология»Зодии»Изберете партньор според китайския хороскоп

Изберете партньор според китайския хороскоп

избор партньор
Луксозна кутия за бижута и часовници-17%
Препоръчано за деца:
Луксозна кутия за бижута и часовници
54.00 лв.
45.00 лв.
Виж ››

Китайският хороскоп е много древен. Създаден е преди хиляди години, а през 2637 година преди Христа е стандартизиран. Той се различава от западния календар. Китайската астрологична система се базира на съчетанието между двете начала Ин и Ян - мъжко и женско и петте елемента - Огън, Вода, Метал, Дърво и Земя.

Знаците в китайския зодиак са 12- зодия Плъх, зодия Бик, Тигър, зодия Заек, зодия Дракон, Змия, зодия Кон, Овца, Маймуна, зодия Петел, Куче и Свиня. Според легендите тези животни са избрани от Буда, защото отговорили на поканата му да се сбогуват с него, преди да напусне Земята.

Тези 12 знака не отговарят на 12- те месеца, както е в Западната астрология, а на един 12- годишен цикъл. Всеки човек, който е роден под знака на тези животни, притежава някои от техните качества в характера си.

Отношенията между хората се развиват според характера им и затова могат да се групират както на подходящи групи, така и на съвместими двойки. Затова е добре да се провери дали избраният партньор е от съвместима група, а после и дали двойката също показва съвместимост.

Кои са групите, които са съвместими?

Те са 4 на брой. Добре се разбират:

- Бик, Змия и Петел

- Тигър, Кон и Куче

партньор според китайския хороскоп

- Плъх, Дракон и Маймуна

- Заек, Овца и Свиня

Наред със съвместимите значи има и несъвместими, отблъскващи се. Те са групирани в двойки. Не е подходящо да се опитват да създават партньорска двойка хората от следните знаци:

- Плъх и Кон

- Бик и Овца

- Тигър и Маймуна

- Заек и Петел

- Дракон и Куче

- Змия и Свиня

Любовните отношения с неподходящия знак обикновено създават проблеми.

Относно любовта и партньорството китайският зодиак се базира на това какво представлява всеки един знак и какво може да се очаква при сблъсъка на характерите на хората от тези знаци.

Например, ако жената е Дракон, а мъжът е Бик, тази двойка няма бъдеще. Жената Дракон обича да блести пред всички, а Бикът не се доверява на блясъка. Затова пък Плъхът е идеален партньор за жената Дракон, защото ще я обожава. Същото се отнася и за мъжа от зодия Свиня.

Разглеждането на възможностите пред представителите на различни зодии може да даде някои насоки на новосформираната двойка, с уговорката, че всеки човек представлява индивидуалност, която е уникална и не се бива да се поставя в някакви рамки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest