Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Любопитно»За ползите от медитативната разходка

За ползите от медитативната разходка

медитативна разходка

Медитативната разходка води своето начало от будизма и реално предстаавлява практика, която ни помага да се осъзнаем. Ползите за здравето на човек от нея са множество, като така например човек се чувства по-спокоен и уравновесен, а също така и по-заземен.

При тази практика човек трябва да ходи в кръг напред или назад, или като в лабиринт. Медитативната разходка може да се практикува и на по-дълги разстояния, като най-важното в случая е темпото, което трябва да е бавно.

То обаче може малко да варира, тоест в зависимост от техниката, която сте решили да използвате. Ако медитирате, тогава можете да правите медитативната разходка в почивките. Другата важна част е контролът на дишането, тъй като така ползите от тази практика ще се много повече.

В следващите редове ще рагледаме част от ползите от медитативната разходка:

Увеличава кръвния поток

Ако работата ви е свързана с дълго седене, тогава медитативната разходка е изключително подходяща за вас. По този начин кръвта започва да циркулира в тялото много по-добре и в частност в долните крайници.

Подобрява храносмилането

медитативна разходка ползи

С помощта на тази практика ще се подобри състоянието и на храносмилателната система, което е особено полезно, ако често усещате тежест в корема. Причината за това е, че движението помага на храната да се придвижи, но и по този начин се намали рискът от запек.

Намалява тревожността

Ако често ви тревожи стресът и като цяло имате напрегнато ежедневие, тогава медитативната разходка също може да ви помогне да се справите с това неприятно чувство. С помощта на тази практика ще се намали мускулното напрежение, а също така се увеличава значително гъвкавостта на тялото. Подобни разходки спомагат за успокояването на съзнанието и постигането на вътрешна хармония.

Подобрява съня

Ако страдате от безсъние и често не можете да заспите, тогава с помощта на медитативната разходка значително ще можете да подобрите качеството на съня си. С нея се постига успокояване на съзнанието, което реално ни помага да спим по-дълбоко.

Увеличава креативността

Тази практика ще ви помогне и да се фокусирате върху задачите ви, но и заедно с това стимулира вашата креативност във всяка една сфера, което може да е от голям плюс за вас в работата. Също така много по-лесно ще можете да намирате изход от всеки един проблем и сложност в живота ви, тъй като по този начин пречиствате ума и съзнанието си.

Старайте се да се усъвършенствате и да се изключвате от външния свят дори за 10 минути на ден. От своя страна медитативната разходка ще ви помогне да направите това и да намалите стреса в живота си, подобрявайки заедно с това вашето самочувствие и дори здраве.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest