Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Силата на Природата»Как да възстановим връзката ни с природата

Как да възстановим връзката ни с природата

Как да възстановим връзката ни с природата

Всички ние имаме едно обща майка – Майката Природа. Поначало сме толкова свързани с нея, че сме проектирани целият ни живот да е в тясна зависимост от нейните капризи или благосклонни проявления. Истината е, че мнозина от нас осъзнават това, само когато ни сполети някое природно бедствие или когато някой природен спектакъл ни напомни за силата на природата и нейното съвършенство.

А през останалото време живеем в подчинение на цивилизацията и съвременния технологичен свят.

Природата обаче дава сила и енергия, които си незаменими. Достатъчно е само да я преоткрием, да ѝ се доверим отново и да си позволим да споделяме мигове от живота си в нейните прегръдки.

Как можем да възстановим загубената връзка с природата? Ето няколко съвета за това.

Да ходим боси

Ходете боси за да възстановите връзка ни с природата

Няма по-директно свързване със земята и природата от контакта на босото ходене върху зелена, росна трева. Така директно се заземяваме, черпейки от природата с пълни... ходила. Точно върху тях се намират много важни точки от нашата енергийна система, които, допирайки се до тревата и земята без препятствието на обувките, позволяват тялото ни да се зареди със свежи сили и заряд. Ходете колкото можете по-често боси навън – на плажа, на поляните и ливадите, в морето и в реките. Скоро ще се усетите по-живи и по-енергични отпреди.

Къмпинг, палатки и спане на открито

Пикник, къмпинг или палатка сред природата

За мнозина тези преживявания звучат кошмарно. Но истината е, че преспиването близко до природата е едно от най-добрите средства за възстановяване на връзката с нея. Помислете си – кога за последно сте оставали насаме само със звуците от природата? Отдавна, нали! Освен ако не сте привърженици на къмпингуването или запалени туристи.

Единствено когато сме сами далеч от града и насаме с природата, можем да усетим нейната магия и да чуем майчинският ѝ зов. Птички, щурци, шумолене на листа, повей на вятър – това са все звуци, които може да чуете по време на подобно преживяване. Нощите сред природата са едновременно тихи, но и пълни с природни звуци. Дали на палатка в гората, или спане върху дюшек под открито небе на брега на морето – тази нощ ще е незабравима и винаги ще ви напомня за връзката с природата. Просто си позволете да го правите по-често.

Пренесете природата вкъщи

Допуснете природата у дома си

Ако нямате възможност особено често да се отдавате на по-горните преживявания, тогава просто пренесете природата у дома си. Как? Много лесно! Заобиколете се от много цветя, храстчета, друга растителност на балкона или на двора. Пренесете диви цветя, които могат да виреят и в домашна обстановка. Засадете горски ягоди в някоя кашпа и им се наслаждавайте – визуално и като ги хапнете за закуска.

Пренесете си още различни „парченца“ природа, които да ви напомнят непрекъснато за вашата връзка. Например – мидички, камъчета, охлювена черупка, мъхове, интересни клонки за декорация. Направете си един дом, ориентиран приятелски към природата. Скоро ще установите, че не може да живеете без тази връзка с Майката Природа и че тя ви дава много обич и подкрепа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest