Закон за привличането
Zakon privlačenjaLaw of Attraction
Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Щастие и успех»Закон за привличането

Закон за привличането

Закон за привличането

Закон за гравитацията или т.н. закон за привличането гласи, че положителните или отрицателните мисли привличат съответно положителни и отрицателни събития в живота на хората.

Законът съществува във философията на Новото мислене като псевдохристиянската окултна тенденция, популярна в САЩ през първата половина на XX век. Законът на привличането се основава на идеята, че хората и техните мисли са създадени от чиста енергия и, като насочва енергията правилно, човек може да промени здравето си, отношенията си и други аспекти на живота.

Привържениците на теорията най-често използват визуализация и пречупване, за да трансформират отрицателни мисли и разрушителни мисли в положителни мисли. Ключов фактор в тази философия е, че за да промени значително негативните ситуации, човек трябва да почувства (чрез визуализация и утвърждения), че вече са настъпили промени.

Смята се, че такава комбинация от положителни мисли и емоции ви позволява да привлечете положителни възможности и опит живота.

Терминът Закон за привличането се появява за пръв път през печат през 1877 г. в книгата на Елена Блаватска, руски философ, окултист и писател. Нейната книга Isis Unveiled or Isis Unveiled, написана на английски език, разкрива религиозните аспекти на философските произведения на Платон, Плотин, Питагор, Парацелс, Джордано Бруно и други, класическите религиозни текстове на християнството, будизма, индуизма, зороастризма и др., с цел признаване на херметическата философия като единствен ключ към Абсолюта в науката и теологията.

Томас Труард също има голям принос за развитието на теорията. Редица негови книги разкриха естествените принципи, управляващи връзката между умствената дейност и състоянието на материята. С учението си той се опита да осигури разумна отправна точка за практическото изучаване на този предмет.

През 20-ти век след появата на впечатляващи публикации от Елена Блаватска и Томас Троуард теорията привлича повече внимание, в резултат на това голям списък от автори публикуват своето виждане за теорията. В своите произведения те често описват своя личен опит от прилагането на закона в живота. Най-широко използваните книги са: Мислете и станете богати (1937) от Наполеон Хил и Силата на позитивното мислене (1952) от Норман Пийл.

През 21 век теорията става по-широко разпространена с появата на филма Тайната (2006 г.), който по-късно излиза в книжен формат през 2007 г. Филмът и книгата привличат много обществено внимание заради теорията, че именно силата на мисленето ни привлича позитивните или негативни събития в живота ни.

Положителното мислене не е да отричат действителността. Положителното мислене е да си наясно с проблемите и трудните ситуации, но въпреки всички да успяваш да извлечеш най-доброто дори и в най-лошия момент. По този начин действа и законът на привличането. Когато ни е тежко, ние трябва да мислим за хубавото, което ще дойде. И така неприятностите са само лош момент, който бързо отминава. А ние сме успели да привлечем нещо по-добро за себе си.

Всички хора, които са успешни в определена посока, имат какво да ни научат. Положителното мислене е едно от основните правила за успех в живота. Ако нямате тази способност, лягате, мислейки, че животът е тежък и се събуждате, мислейки, че животът е невъзможен, привличате само негативно.

Оптимист ли сте или песимист?

Стресът е само наличието на проблеми, наличието на предизвикателства в нашия живот. Нe се опитвайте да премахнете проблемите! Няма да успеете! Научете се да контролирате емоциите си пред тези проблеми.

Позитивно мислене и закон за привличането

Да речем, че в компанията, за която работите, наближава фалит. Виждате се на улицата и всичко, което ви идва на ум, е една мисъл: Какво правя? Животът ми е съсипан! Това продължава да се върти в ума ви и ви измъчва и трови. Вече усещате страха с цялото си тяло. Вътрешно се гърчите от страх и негативизъм.

Ако се съсредоточите върху проблема, няма да оставите ума да мисли извън този проблем. Представете си, че сте отрязали ръката си и имате рана. Ако сте с ума си само върху тази рана, чувствате болката от порязването. Но ако търсите дезинфектант и превръзка, умът ви е разбит от тази ситуация и болката изглежда поносима.

Ако продължавате да повтаряте в съзнанието си, че „сигурен съм, че ще ме изгони“, тогава умът ви не може да мисли за нищо друго. Няма да видите решение, няма решение, защото сте твърде заети с обсесивната идея, която повтаряте.

Какво прави оптимистът?

Той забравя за този проблем и казва: „Утре ще е по-добре“. Той не знае как и защо, но мисълта му го кара да намери решения. Спокойният ум намира решения. Обсебеният ум не може да се измъкне от проблема, така че не може да види цялата картина.

Песимистичният ум седи до раната, до среза и плаче. Ако се отдалечи оттам, щеше да може да види много решения.

На първия етап започвате да се чувствате уморени по-бързо.

Тогава се оказвате с прекомерен апетит и невъзможност да отслабнете.

Имате апетит, който се появява в стресови ситуации, защото вече не чувствате емоционално удовлетворение. Ние сме странни същества. Ако не получаваме емоции, които ни карат да се изпълним душевно, в крайна сметка се задоволяваме само с много храна.

Тогава се самосъжаляваме и оплакване всяка всяка сутрин, когато ставате от леглото. Ако, когато станете от леглото, трябва да поставите ръка на стената, за да се подкрепите, това означава, че енергията не се е натрупала напълно за една нощ.

Липса на сексуално желание е друго следствие на негативното мислене. Най-често се появява поради продължителна умора и постоянен стрес.

Пристрастяване към захар, кофеин, тютюн, алкохол, наркотици. Когато нямаме достатъчно воля да се откажа от нещо подобно, това означава, че някъде губим тази воля. Умората и стресът ми причиняват тази загуба на енергия и воля.

Трудност при концентриране и запаметяване са още нещо, съпътстващо негативното мислене. И ето заради лошите си емоции сами сте довели до разрушаването на живота си. А дори не се знае дали има смисъл да се чувствате зле.

Как да преодолеем негативното мислене. Как да привлечем положителното в живота си?

Закон за привличането

1. Забавлявайте се повече

Забавлението намалява количеството на адреналин в тялото, така намалява тревогата, която изпитвате, така че без да изпитвате толкова много възбуда... вие най-после можете да се успокоите. След като се успокоите, умът може да вижда решения, а не само проблеми. Така законът на привличането действа във ваша полза.

2. Опитайте активна и пасивна релаксация

Положителното мислене не може да намери почва в неспокоен ум, казва Мариус Симеон - специалист по личностно развитие. Имате нужда от релакс, за да успокоите възбудата на тялото си и възбудата на ума си. Развълнувани хора никога не са щастливи. Треперят, сякаш някой взима хляб от устата им. Спокойният човек има усмивка на лицето си и четете щастие на лицето му.

3. Чувствайте се обичани

Какво направихте, за да се чувствате обичани днес? Колко минути се почувствахте обичани днес и как накарахте някой друг да почувства вашата любов? Когато сте стресирани, по-скоро прилагайте това правило. Ако нямате кого да обичате сега, няма проблем. Спомнете си момент, в който сте се чувствали обичани и преживявате този моме

Мозъкът не прави разлика между въображението и реалността.

4. Потърсете подкрепа

Тук е важно да можете да се откажете от гордостта, за да задоволите нуждата от помощ. Тогава има нещо друго: да поискате подкрепа от точните хора. Като цяло имаме лош навик да се обграждаме с хора, които имат абсолютно същите проблеми като нашите и да ги молим за тяхната подкрепа.

Направете нещо друго! Потърсете някой, който наистина е преодолял този проблем на песимизма и сега поискайте подкрепа.

Прочете още: как да се заредим с положителна енергия и как да привлечем късмета

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest