sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Отношенията с околните»Как да се отървем от обсебването?

Как да се отървем от обсебването?

Как да се отървем от обсебването?

Да сте обсебени, е все едно да имате тунелно зрение, тоест не виждате нищо около себе си, а само обекта на страстта си.

Зависимостта ви пречи да сте щастливи и искате да прекарвате всеки момент в живота ви само с човека, към който сте привързани.

Как да се справите с обсебването?

И така, на първо място, ако обичате или сте влюбени, тогава това ще ви дава сили, ще ви мотивира да се движите напред, да се развивате и да ставате все по-добре, а няма да ви дърпа назад.

Обсебване

Когато сте зависими от някого, тогава вие забравяте за това какво е щастието, ако сте далеч от човека на мечтите ви.

Често мъжете използват този похват, наречен Динамо. Състои се в това, че на фазата на влюбването на жената в него, те започват ту да се появяват в живота ѝ, ту да изчезват за известно време.

Така те предизвикват именно зависимост и обсебването на половинката си. Тя ще има своята нужда от дозата адреналин, като това чувство на щастие жената ще изпитва само когато е с мъжа на мечтите си.

Разбира се, че хората, които обсебват половинките си, не ви обичат истински и не държат на вас. Как обаче да се предпазите от това?

Освободете разума си и вижте как се справите с обсебването?

1. Спазвайте дистанцията

Обсебване на половинка

Ако сте обсебени от човека до вас, тогава вие няма да можете да мислите за нищо друго, докато той е близо до вас. Физическата отдалеченост в началото ще е трудна, но ще ви помогнете с времето да обмислите ситуацията, както и да се справите с нея.

2. Спрете да "храните" зависимостта си

Може и да ви звучи странно, но това е първата крачка, за да можете да се справите с проблема. Така например, ако сте зависими от някого, тогава спрете като за начало да проверявате страницата му социалните мрежи през 5 минути. Спрете да обсъждате обекта на желанието ви с приятелите и близките си.

3. Намерете си занимание и хоби

Как да се отървем от обсебването?

Правейки нещо, което ви доставя удоволствие, вие ще разсейвате в свободното време и няма да мислите постоянно за обекта на желанията ви.

Заобиколете се от приятели и прекарвайте повече време с тях. Сами ще видите как резултата няма да се забави и много скоро с тяхна помощ и желание от ваша страна ще се справите с обсебването.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest