sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Моето Аз»Как да се отървем от използвачите?

Как да се отървем от използвачите?

Как да се отървем от използвачите?
Луксозна кутия за бижута и часовници
Препоръчано за теб:
Луксозна кутия за бижута и часовници
54.00 лв.
Виж ››

Стараейки се да промените живота си и да постигнете мечтите си, винаги ще се намерят недоброжелатели, които ще ви пречат да го направите. Най-неприятното обаче е, че тези хора могат да са дори от вашето най-близко обкръжение - роднини, приятели, колеги.

Как обаче да познаете използвачите, които ви дърпат назад?

Може би сте чували поучителната история за жабата. Ако я хвърлите в кипяща вода, тогава тя веднага ще изскочи от нея, усещайки опасността. Ако обаче я пуснете в топла вода, тогава тя ще остане там и ще загине.

Посланието е ясно, а именно - че всички хора в живота си в даден момент са имали в обкръжението си близки, които са се опитвали да им навредят, когато вие се стараете да станете по-добри. Но някои от тях ви вредят веднага и вие можете да се предпазите, разбирайки, че те ви желаят лошо. Докато други са много предпазливи и невинаги можете да познаете използвачите, а дори и да ги мислите за свои приятели.

Днес такива хора се наричат токсични, а именно - те отровят живота ви и ви пречат да прогресирате по ред различни причини. Може би просто си мислят, че ако постигнете желания успех, тогава няма да се задържите за дълго в живот им или може би просто банално завиждат на успехите ви.

Как да познаете използвачите?

Използвачи

Това невинаги е лесна задача, тъй като голяма част от тях много умело прикриват своите користни желания и това че не искат да се движите напред, постигайки своите цели.

Основната класификация на използвачите е следната:

1. Опитват да ви контролират

Може би ще ви се стори странно, но често хората които не са способни да постигнат нещо в живота и да контролират своя, искат да управляват вашия живот, манипулирайки ви много умело.

2. Не уважават вашите лични граници

Ако често казвате на някого да не постъпва по даден начин с вас, но той го прави въпреки това, то най-вероятно този човек не се интересува от вашето мнение и не бива да е в обкръжението ви.

3. Вземат, но нищо не дават в замяна

Умението да споделяте и да давате е една от гаранциите, че до вас се намират истински приятели. Ако забележите, че само вие се раздавате във вашата приятелска връзка и не получавате нищо в замяна, то най-вероятно до себе си имате просто манипулатор, който ви използва, но не и истински приятел, на който можете да разчитате във всяка една ситуация.

4. Винаги са прави

Използвачите никога няма да признаят своята вина или неправота в дадена ситуация, а все пак безгрешни хора няма. Те никога няма да си признаят, че са сгрешили, дори ако тази грешка е имала много лоши последици за вас.

5. Не са искрени

Токсични хора и Как да се отървем от използвачи

Ако гледате трезво на нещата, то със сигурност лесно ще разпознаете това качество в хората около вас, ако сред тях има използвачи и манипулатори, които просто се възползват от вас.

6. Обичат да са жертви

Това е много лесен похват, който използват често манипулаторите като цяло. Преструвайки се на жертва, те се опитват да ви накарат да се чувствате виновни, дори ако не сте.

7. Никога не носят отговорност за своите постъпки

Често желанието на използвачите да се изкарат жертви, е защото искат да избягат от отговорност при всяка една ситуация.

Ако забележите, че даден човек в обкръжението ви отговаря на повече от 3-4 пункта на изброените досега, тогава е добре да се замислите дали той не ви използва и не ви дърпа назад.

Не бива да допускате да имате манипулатори в живота ви, които ще пречат на вашето личностно и професионално развитие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest