sanovnik.bg»Статии»Астрология»Ретроградност на планетите»Как да се отърсим от ретроградната енергия

Как да се отърсим от ретроградната енергия

Мариана В.Мариана В.
Джедай
451341
Как да се отърсим от ретроградната енергия
Луксозна кутия за бижута и часовници
Препоръчано за деца:
Луксозна кутия за бижута и часовници
54.00 лв.
Виж ››

Невероятно е как най-малката планета в Слънчевата система има толкова голямо влияние и магнетично въздействие върху живота на хората.

Всяка година космическият мъник навлиза по няколко пъти в своята ретроградна фаза, когато се намира най-близо до Земята и тогава по един или друг начин може да обърка много животи.

Меркурий е една изумителна планета, която представлява огромен интерес както за астрофизиците, така и за астролозите. Сърцето на малката планета е изключително плътно, има огромно ядро и според учените то е изцяло съставено от чисто желязо.

Огромното желязно ядро на Меркурий превръща планетата в гигантски магнит, който обикаля около Слънцето. И колкото повече този магнит наближава към нас, толкова по-силно усещаме ретроградната му енергия.

В най-общи линии, когато Меркурий ни захване в ретроградната си прегръдка, можем да усетим известно забавяне на темпото, с което се случват нещата, повишава се разсеяността, грешките в комуникацията между хората са по-отчетливи.

Ретрограден Меркурий

Ретроградната енергия на Меркурий може доста да обърка вътрешния ви свят. В дните, в които планетата е ретроградна, може да имате усещането, че вътрешният ви свят се люлее, че в него цари хаос, че се лашка във всякакви посоки.

Един от начините да се противопоставим на ретроградната енергия на Меркурий, е като се откажем от бързината. Хубаво е в тези дни да намалим леко темпото, да си дадем повече време за обмисляне на решенията, думите и действията, за да не допуснем неволни грешки.

Добро решение в този период ще бъде да не се борим със събитията, а по-скоро да се опитаме да се синхронизираме с тях. Опитайте се да приемете факта, че нещата се случват с причина и дори грешките и несполуките в този период стават, за да ви научат на нещо съществено.

Хората, които са надарени с добре развита интуиция, в тези дни трябва да се осланят на нея повече, откогато и да било.

Особено добър вариант за измъкване от хватката на ретроградната енергия е редовното практикуване на йога в този толкова динамичен период. Дишането и отключването на чакрите в този момент могат да се окажат ключови за вашето успешно преодоляване на труден емоционален момент.

Йогата помага да се отърсим от ретроградната енергия

Важно е да отбележим, че в периода на ретроградност на Меркурий събитията обикновено ще бъдат извън вашия контрол, затова е за предпочитане да не им се противопоставяте, а да се опитвате да се синхронизирате с тях и да ги приемете такива, каквито са.

Не позволявайте негативната енергия на другите да ви натоварва допълнително в тези моменти - доверете се само на себе си и на собствените си усещания.

В период на ретроградност не се опитвайте да възстановите стари връзки, напротив - избягвайте контакти с бивши приятели и гаджета, защото подобно развитие няма да е във ваша полза.

Отлично средство за отърсване от ретроградната енергия на Меркурий е почистването на дома от ненужни вещи, а на живота - от хора паразити, които изсмукват енергията ви и волята ви за живот.

В тези дни е добре да спазвате по-лека хранителна диета, да избягвате тежките физически натоварвания и да се отдадете на духовното - направете своеобразен детокс на мислите, чувствата и тялото си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest