sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Пещерата на изчезналите деца

Пещерата на изчезналите деца

Пещерата на изчезналите деца

В Малта съществува пещера, в която някога, преди хилидя години древни цивилизации са издършвали жертвоприношения на деца.

В онези времена днешните континетни имали друг облик. Европа и Африка били свързани със сухопътен превлак, а Средиземно море представлявало няколко големи езера.

Малта била център на древна цивилизация. В източната част на острова е разположено платото Корадино. През 1902 година местни селяни опитвали да издълбаят кладенец. Но буквално пропаднали в земята и така случайно открили входа на зловещата пещера.

В нея три подземни галерии са подредени на една ос, други три има под тях. Стените на пещерата са изрисувани с рисунки с червена охра. Три от шестте помещения били изпълнени със скелети - на мъже, жени и много детски.

Пещерата на изчезналите деца

Изреченото от човешки глас в пещерата си усилвало от ехото. Това създавало ужас у древните. Те си внушавали мисълта, че пещерата е обитавана от същество, което говори с Бога и се нуждае от човешки жертвоприношения.

По стените в зала на долното ниво има издълбани ниши с вдлъбнатини за главата, тялото, ръцете и краката. Те са подходящи за същества на ръст не повече от 120 сантиметра. Което навежда специалистите на мисълта, че древните са жертвали децата си за въображаемото същество.

Малтийската пещера е затворена и запечатана, след като преди години там станал нещастен случай. Местен учител завел на екскурзия 30 ученика. Всички те мистериозно изчезнали без следа.

Властити се опитали да прокарат версията, че децата са жертви на подземно срутване. Спасителите обаче не открили следи от нито един от учениците.

След нещастието се понесъл слух, че в различни места на острова местните чували плача и виковете на изчезналите деца, разказва вестник "Зодиак и Мистерии".

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest