Sanovnik.bg»Мрежата»Анонимен»Моите коментари
Анонимен
Анонимен
Новак

Моите коментари

Анонимен коментира:
Това обяснява защо от месеци насам съм болен през седмица. В момента например кашлям като ненормален....
Анонимен коментира:
Аз съм Везни и си изразявам идентичноста като се обличам като двестагодишен професор.
Анонимен коментира:
Аз пък имам четири черни двуглави орела на жълт фон - Символът на Свещената римска империя, а иконите са в доста голям безпорядък. Това кво значи ???
Анонимен коментира:
На 9 000 години, замислете се! Това е огромен технологичен напредък. Сравнете 7 000 пр. Хр. с ХХІ век. Голяма разлика, нали? Защо не атлантите да са решили да не ни пречат и когато са видяли, че започваме да сформираме цивилизации да са заселили на друга планета. Което значи... Ако съществуват ние можем да разберем, само ако ТЕ САМИТЕ го искат. Щом ни превъзхождат с 9 000 години ние малоумни ли сме да смятаме, че ще ги открием?
Анонимен коментира:
Бил си е куку и преди това. Тиберий е бил чудовище. Един от малкото му роднини, които са оцелели е и племенника му Клавдий, чичото на Калигула. Но все пак... Клавдий е заеквал, бил е куц, имал тикове, плюнчел се... Кой ще го сметне за заплаха, за бога? Мислите ли, че Калигула е бил малко добродетелно ангелче преди тази болест. Аз мисля, че не е. Надживял е Тиберий, това не е малко, това е доказателство за жестокост, лудост или чиста проба кретенизъм.
Анонимен коментира:
Императорски трон? Абе, кой идиот ги пише тези неща? Цезар НЕ Е БИЛ ИМПЕРАТОР, бееее! Под император се има предвид едно гиганнско сборище от правомощия, което включва пълна власт над армиите, господство над по-важните провинции,постът на понтифекс максимус или върховен жрец, консулски правомощия и функция на народен трибун, както и понякога символичното название "баща на отечеството". (В първите дни на империята на това се е викало принцепс. Август е използвал титлата, която значи пръв сред ревни. Титлата император се възприема по-късно, защото присъствала в имената на всички императори, а всъщност била нещо като военно отличие.) Та така де... ЦЕЗАР НИКОГА НЕ Е БИЛ ИМПЕРАТОР!!!!!!!!! Вярно, успял е да стане понтифекс максимус (това е до живот всъщност и се е издигнал до диктатор (това е нещо като консул само, че само за шест месеца и е по-старши от двамата консули). Е, Цезар си присвоява титлата до живот. ЦЕЗАР НЕ Е БИЛ ИМПЕРАТОР !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! За бога, не е бил!!!!
Анонимен коментира:
Първо! Гай Юлий Цезар не е бил император НИКОГА, а само пожизнен диктатор. Постът диктатор е над този на двамата консули, което му дава голяма власт. В Републиката властта на диктатор се е давала само за половин година, но Сула въвежда практиката диктаторът да се назначава за неопределен срок от време докато извърши нещо. Цезар пък е обявен за диктатор до живот.Постът съществува в Римската РЕПУБЛИКА, което значи, че НЕ Е НАСЛЕДСТВЕН. Октавиан (тогава Гай Октавий) приема името Гай Юлий Цезар Октавиан. Той знае, че след бруталното убийство на вуйчо му Цезар от Сената той трябва да се сдобие с власт или ще бъде унищожен. Първо краде от Марк Антоний позицията на консул, после се съюзява с него и с Лепид и те взимат властта, но когато открива, че Антоний е заплаха му обявява война. Побеждава го. И от тогава, от 31 пр. н. е. той фактически държи цялата власт. Това последното е вярно в текста. През 27 официално му се дава титлата Август, името Октавиан изхвърча... Тоест той вече е император Цезар Август. А сега специално да кажа на Негово олигофренство - идиотът, който е коментирал преди мен, че Понтифекст Максимус значи върховен жрец, духовен водач на Римската империя. Това, че Август е обожествен след смъртта си е друга тема... А ти кретенче, ненагледно от коя празна тиква го изкара тоя Христос. Август е умрял през четиринайста година, когато Нашия мил Иисус още не е тръгнал да си набира последователи, а играл на сляпа баба! Съжалявам за начина на говорене... Статията е грешна, не се споменават великите достижение на Август, а отгоре на всичко някакъв идиот ръси глупости! Това на нищо не прилича!
Анонимен коментира:
Леле, боже! Ето ти доказателство, че съдба има... Сякаш нещо се майтапи с животите ни. И аз и искам така да се майтапят с живота ми! :-)