Как да предскажем къде точно ще падне светкавица?

Как да предскажем къде точно ще падне светкавица?

1

Повечето хора избягват да прекарват време на местата, където често падат светкавици. Заради този популярен страх учените опитват да разберат как могат да бъдат предвидени мълниите

1

Светкавици

Светкавици - Новите текстове и материали. Необясними явления, загадки и всичко касещо Светкавици. Материали за Светкавици от Средновековието до днес. Феномени, загадки, паранормални събития и Светкавици.
Светкавици - Луната е очукана от гръмотевици

Луната е очукана от гръмотевици

20.09.20160245

Повърхността на Луната е изцяло издълбана и това е видимо от Земята. До сега се смяташе, че виновници за това са удари от други небесни тела. Оказва се обаче, че не само те са причина за неравенствата.

Светкавици - Факти за светкавиците и мълниите

Факти за светкавиците и мълниите

21.08.201501315

Безспорно мълниите са едни от най-забележителните природни явления. Освен страхопочитание те будят и възхита с мощното си великолепие. По същество те са електрически заряд в атмосферата, проявяващ се обикновено по време на буря.

Светкавици - Светкавиците може да причинят главоболие

Светкавиците може да причинят главоболие

18.02.20130883

Според ново проучване, главоболието може да има повече общо с гръмотевичните бури, отколкото някой е предполагал. Установено е, че мълнията в действителност може да допринесе за появата на главоболие и мигрена.

Светкавици - Митовете, които не знаем

Митовете, които не знаем

05.02.201109588

Мит е правилото, че ако вдигнем паднала на пода храна за не повече от пет секунди, по нея няма да има микроби. Тъмната страна на Луната също е един от най-разпространените митове.

Светкавици - Светкавиците татуират завинаги

Светкавиците татуират завинаги

10.06.201003875

Светкавиците оставят върху хора и предмети изображения на дървета и животни с фотографска точност. Случва те да рисуват и кръстове. Белези от Лихтенберг. Ударените от светкавица стават шамани и медиум

Светкавици - Човек ударен 7 пъти от мълния

Човек ударен 7 пъти от мълния

13.12.200906456

Мълниите понякога си правят шеги - изгарят бельото, но не и дрехите, или превръщат човек в статуя. Случай на ударен от мълния 7 пъти - изгорила му пръста и веждите, свалила му косата, а по-късно и кож