Градът на хилядата и една църкви – изгубеният град Ани

Градът на хилядата и една църкви – изгубеният град Ани

Наричан в миналото Градът на четиридесетте порти, а понякога и Градът на хилядата и една църкви, древната столица на Армения Ани е най-голямото свидетелство за трагичната история на арменците.

1

Руини

Руини - Последните теми и публикации. Мистика, загадки и всичко на тема Руини. Любопитни статии за Руини от вековете до наше време. Феноменални истории, исторически факти, паранормални явления и Руини.
Руини - Откриха най-древната пирамида в света

Откриха най-древната пирамида в света

19.08.201601802

Най-древната пирамида в света бе открита от група руски учени в отдалечена провинция на Казахстан. Находката разбуни световната научна общност. Оказа се, че това е първата подобна конструкция, намирана в Централна Азия.

Руини - Еврика! Откриха легендарния замък на крал Артур

Еврика! Откриха легендарния замък на крал Артур

04.08.201601319

Британски археолози смятат, че са намерили легендарния замък на крал Артур в средновековното кралство Корнуол, тъй като при разкопки в тази местност са намерили руини, датирани от V-VI век.

Руини - Изровиха владетелка на маите

Изровиха владетелка на маите

26.09.201105552

Археолози изровиха неизвестна владетелка на маите в руини в Накум, Гватемала, разкри Нешънъл джиографик. Скелетът е на владетелка, а главата й е положена между две паници.

Руини - Откриха школа за гладиатори

Откриха школа за гладиатори

11.09.201101342

Край Виена са открити руините на гладиаторска школа, която може би ще се окаже най-голямата в света. Тя имала четиридесет стаи за живеене на гладиаторите, голяма баня и тренировъчна зала.

Руини - Най-загадъчните изгубени градове

Най-загадъчните изгубени градове

19.08.201007145

Древните градове, които вълнуват археолози и обикновени любители на приключенията, са загадка и до днес. Някои от тях представляват руини, за други не е сигурно, че изобщо са съществували.