Историята на император Константин - Константин Велики

Историята на император Константин - Константин Велики

Сред забележителните личности в световната история на малцина е присъдено да бъдат назовани Велики. Един от тях е Константин, император на Римската империя.

1

Римски императори

Римски императори - Най-новите теми и материали. Мистика, загадки и всичко за Римски императори. Нашите статии за Римски императори от древността до днес. Феноменални истории, загадки, паранормални явления и Римски императори.
Римски императори - Историята на император Диоклециан

Историята на император Диоклециан

09.04.20190190

Диоклециан е един от римските императори, намерили място в историята с делата си, бележещи края на определена епоха. Той е последният от така наречените войнишки императори и първият император от късния. . .

Римски императори - Римските императори - възход и падение

Римските императори - възход и падение

16.12.20180936

Римската империя е една от най-силните и дълго просъществували империи, белязали историята със значими събития. Нека разгледаме най-видните римски императори, проследявайки техните възходи и падения.

Римски императори - Възход и падение на Калигула

Възход и падение на Калигула

21.03.201501982

Калигула е третият император, управлявал Римската империя, след като тя станала монархия. Истинското му име е Гай Цезар Германик. Той престоял на престола едва 4 години - от 37 до 41 година.

Римски императори - Възход и падение на император Нерон

Възход и падение на император Нерон

17.03.201501585

Император Нерон е владетелят на Римската империя известен с това, че през управлението му Рим, най-големият и проспериращ град в света по онова време, изгаря до основи.

Римски императори - Август, първият император

Август, първият император

11.10.201202194

Август Октавиан е римски император, който е роден през 63 преди новата ера и е починал през 14 година преди новата ера. Август е почетно име, което е присвоено от императора благодарение на Сената.

Римски императори - Древни очила помагали на Нерон

Древни очила помагали на Нерон

06.01.201003628

Най-добрият пример, даден в историята за ранно носене на очила е този за римския император Нерон. Той бил късоглед и използвал парченца зелен кристал, които приближавали обекта визуално.