Левичарите - забележити гении и политически лидери

Левичарите - забележити гении и политически лидери

15

Гениите и политическите лидери са левичари. Светът е управляван от леваци, които са се превърнали в едни от най-могъщите люде на планетата.

1

Пабло Пикасо

Пабло Пикасо - Новите текстове и материали. Мистика, загадки и всичко свързано с Пабло Пикасо. Любопитни статии за Пабло Пикасо от древността до днес. Феномени, древни цивилизации, паранормални събития и Пабло Пикасо.
Пабло Пикасо - Цитатите на Пикасо, с които ще мислите по-креативно

Цитатите на Пикасо, с които ще мислите по-креативно

14.11.20170886

Когато бях малък, майка ми казваше: Ако бъдеш войник, ще станеш генерал. Ако бъдеш свещеник, ще станеш папа. Но аз исках да бъда художник и станах Пикасо

Пабло Пикасо - Пабло Пикасо: Дяволът, който унищожи 7 жени

Пабло Пикасо: Дяволът, който унищожи 7 жени

11.06.201701600

Пабло Пикасо имал изключително властен характер и огромно влияние над жените в живота си. Много обичал да казва: За мен има два вида жени - богини и изтривалки. Всъщност през целия си живот усърдно превръщал всяка богиня в изтривалка

Пабло Пикасо - Гении, които дължат своето вдъхновение на наркотиците

Гении, които дължат своето вдъхновение на наркотиците

07.10.201601223

Докато употребата на наркотици със сигурност води до няколко очевидни риска, има много примери как гении в сферата на изкуството и науката са ползвали забранените субстанции като форма на вдъхновение.

Пабло Пикасо - Големите мистерии в изкуството, които никой не разгада

Големите мистерии в изкуството, които никой не разгада

20.07.201603864

Изкуството е създало едни от най-големите загадки в историята и картината Мона Лиза на Леонардо да Винчи е само един пример за това. Освен нея има други енигми.

Пабло Пикасо - Любопитни факти от живота на Пикасо

Любопитни факти от живота на Пикасо

16.12.201203998

Пикасо е обичал жените – дори често му преписват определението плейбой. Имал е наистина много романтични връзки с различна продължителност. Всяка жена в живота му е оставила белег върху неговото творчество.