Наричат Локуста първата серийна убийца в историята

Наричат Локуста първата серийна убийца в историята

Отстраняването на конкуренти посредством отрови е било разпространена практика по време на Древността, но Локуста е била отровителката, която остава в историята като най-масовата серийна убийца.

1

Отрови

Отрови - Новите теми и публикации. Необясними явления, загадки и всичко касещо Отрови. Нашите статии за Отрови от древността до днес. Феномени, древни цивилизации, паранормални събития и Отрови.
Отрови - Откритието на годината! Смъртоносно езеро се крие под море

Откритието на годината! Смъртоносно езеро се крие под море

13.02.2018012736

Американски учени са открили езеро, което до този момент не е можело да се види на картата, понеже се намирало под море на дъното на Мексиканския залив.

Отрови - Трите най-опасни отрови за човека според будизма

Трите най-опасни отрови за човека според будизма

31.01.2018025814

Според будистите има три негативни чувства, които се проявяват в хората и действат като опасна отрова. Ако не бъдат изкоренени, те могат да погубят както тялото на даден човек, така и душата му.

Отрови - Отровно вино с тайна билка убило Александър Македонски

Отровно вино с тайна билка убило Александър Македонски

18.04.20170690

Каква е причината за преждевременната смърт на легендарния пълководец Александър Македонски, е въпрос, над който учените разсъждават вече векове наред. Много са теориите защо създателят на една от най-големите империи в човешката история издъхва на 32 г.

Отрови - Доказано! Тровят ни с токсични препарати от въздуха

Доказано! Тровят ни с токсични препарати от въздуха

07.09.201601817

НАСА призна – тровят ни с тежки метали и ваксини от въздуха. Литий се впръсква в земната йоносфера от 45 години, за да се помогне на хората с маниакална депресия и биполярно разстройство.

Отрови - Най-смъртоносните отрови на планетата

Най-смъртоносните отрови на планетата

23.05.201603218

Токсичните вещества на планетата са хиляди. Когато стане въпрос за отрови, най-често се сещаме за арсен, цианид и подобни. Това обаче съвсем не са най-токсичните вещества на Земята. Тук сме събрали петте истински смъртоносно-отровни вещества

Отрови - Талий – тихата отрова, която не оставя следа

Талий – тихата отрова, която не оставя следа

25.04.201509586

Неотдавна скандална история на убийство в старозагорското село Борилово показа, че и нашенци използват известната отрова талий, която според легендите е отнела живота на бележити исторически личности.

Отрови - Гибелните свойства на минералите

Гибелните свойства на минералите

02.09.201305883

Много от минералите, които можем да срещнем в природата, имат свойствата да лекуват и убиват. Хиляди истории разказват за пътешественици, които щом се докоснели до някои камък, изненадващо умирали.